Τετάρτη, 08 Απριλίου 2015 14:38

6 νέες προφυλακίσεις για τη διακίνηση ηρωίνης

Γράφτηκε από την

Προφυλακίστηκαν χθες, μετά τις απολογίες τους στην ανακρίτρια Καλαμάτας, άλλοι 6 κατηγορούμενοι για τη μεγάλη υπόθεση διακίνησης ηρωίνης. Προφυλακίστηκαν ο 26χρονος φερόμενος ως αρχηγός της άλλης οικογένειας των τσιγγάνων, καθώς επίσης ο 57χρονος πατέρας του και η 55χρονη μάνα του.

Επίσης, προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν από την ανακρίτρια και τον εισαγγελέα 3 κατηγορούμενοι από τους Καλαματιανούς ντίλερ που "έσπρωχναν" την ηρωίνη στους χρήστες - ενώ 2 αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Συγκεκριμένα, προφυλακίστηκαν ένας 52χρονος ο οποίος έπαιρνε ηρωίνη και από τις δύο οικογένειες, ένας 37χρονος και ένας 36χρονος, με πλούσιο ποινικό ιστορικό και καταδίκες για ναρκωτικά. Ενώ ένας 38χρονος από τη Θουρία και ένας 32χρονος Καλαματιανός καταστηματάρχης αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 36χρονος Καλαματιανός είχε αποφυλακιστεί στις αρχές Μαρτίου όταν το Εφετείο του μείωσε την ποινή κάθειρξης για κλοπή ουίσκι από σούπερ μάρκετ σε 2,5 χρόνια φυλάκιση, επειδή έκανε χρήση ηρωίνης και του αναγνώρισε μειωμένο καταλογισμό.   

Χθες στην ανακρίτρια Καλαμάτας οδηγήθηκαν 8 από τα συνολικά 21 άτομα τα οποία συνελήφθησαν την περασμένη Παρασκευή και στα οποία έχει ασκηθεί ποινική δίωξη, μεταξύ άλλων για σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και για διακίνηση ναρκωτικών. Προχθές οδηγήθηκαν άλλοι 7 και προφυλακίστηκαν οι 5 - ενώ οι υπόλοιποι 6 από τους 21 συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στην ανακρίτρια. 

Χθες απολογήθηκαν τα 3 μέλη από την άλλη οικογένεια τσιγγάνων με τα συνολικά 16 μέλη, που αποτελούνταν κυρίως από άτομα της οικογένειας οι οποίοι συνεργάζονταν για τη διακίνηση της ηρωίνης με Μεσσήνιους, με πλούσιο ποινικό ιστορικό και καταδίκες για ναρκωτικά. Τα μέλη της οικογένειας άλλοτε πήγαιναν τα ίδια στα Λιόσια για να φέρουν την ηρωίνη και άλλοτε χρησιμοποιούσαν μια μεταφορέα: Την Αθηναία που συνέλαβαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας στις 6 Μαρτίου με το 1 κιλό ηρωίνη στα διόδια των Αρφαρών. Να σημειωθεί ότι από τα 16 άτομα της ομάδας οι δύο είναι ήδη προφυλακισμένοι: η γυναίκα την οποία συνέλαβαν στα Αρφαρά και ένας Καλαματιανός ντίλερ ο οποίος είχε αγοράσει 50 γραμμάρια ηρωίνη και σε έρευνα που έγινε σπίτι του βρέθηκαν τα 38 γραμμάρια. Επίσης, στην εν λόγω ομάδα ως αρχηγός φέρεται ο 26χρονος τσιγγάνος και σε αυτή κατηγορούνται ότι συμμετείχε όλη του η οικογένεια: μάνα, πατέρας, οι 4 γιοι τους και 2 από τις γυναίκες τους.

Ν.Κ.