Πέμπτη, 09 Απριλίου 2015 08:28

Kαλαμάτα: 16 προφυλακίσεις συνολικά για τη διακίνηση ηρωίνης

Γράφτηκε από την

Με 16 προφυλακίσεις έκλεισε ο κύκλος των απολογιών, που ξεκίνησε την Μεγάλη Δευτέρα το πρωί και συνεχίστηκε μέχρι και χθες το απόγευμα, για τους 21 κατηγορούμενους για τη μεγάλη υπόθεση διακίνησης ηρωίνης. Ενώ 5 κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Συγκεκριμένα, το δρόμο για τις φυλακές πήραν από τη μία οικογένεια των τσιγγάνων που πωλούσαν ηρωίνη μέσα στο σχολικό συγκρότημα του Πολυκλαδικού: ο 25χρονος φερόμενος ως αρχηγός της ομάδας, με την 22χρονη σύζυγό του, καθώς επίσης ο 34χρονος αδερφός του - ενώ η 61χρονη μάνα τους και η 31χρονη σύζυγος του άλλου αδερφού αφέθηκαν ελεύθερες με περιοριστικούς όρους. Επίσης, προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν από την ανακρίτρια και τον εισαγγελέα ο 41χρονος τσιγγάνος από τα Λιόσια που προμήθευε την ηρωίνη στην άλλη οικογένεια, καθώς και ένας 34χρονος Αρφαραίος ντίλερ. Στους 16 οι οποίοι κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι περιλαμβάνονται ακόμη ο 26χρονος φερόμενος ως αρχηγός της άλλης οικογένειας των τσιγγάνων, καθώς επίσης ο 57χρονος πατέρας του και η 55χρονη μάνα του. Προφυλακιστέοι κρίθηκαν επίσης δύο ακόμα γιοι τους, 33 και 32 ετών αντίστοιχα, και η 27χρονη νύφη της οικογένειας - ενώ η άλλη νύφη του, μια 30χρονη, αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.

Επίσης, προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν από την ανακρίτρια και τον εισαγγελέα ένας 27χρονος τσιγγάνος από το Ζεφύρι, ο οποίος φέρεται ότι προμήθευε με ηρωίνη την άλλη οικογένεια των τσιγγάνων, καθώς και 3 κατηγορούμενοι από τους Καλαματιανούς ντίλερ που "έσπρωχναν" την ηρωίνη στους χρήστες - ενώ 2 αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Συγκεκριμένα, προφυλακίστηκαν ένας 52χρονος ο οποίος έπαιρνε ηρωίνη και από τις δύο οικογένειες, ένας 37χρονος και ένας 36χρονος, με πλούσιο ποινικό ιστορικό και καταδίκες για ναρκωτικά. Καθώς και ένας ακόμα 47χρονος Καλαματιανός ο οποίος στο παρελθόν έχει καταδικαστεί αμετάκλητα για εμπορία ηρωίνης, που έκανε δίπλα σε νηπιαγωγείο στον Αγ. Δημήτριο Καλαμάτας. Ενώ από τους ντίλερ ένας 38χρονος από τη Θουρία και ένας 32χρονος Καλαματιανός καταστηματάρχης αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. 

Ν.Κ.