Πέμπτη, 23 Απριλίου 2015 15:36

Πήγε να πουλήσει ηρωίνη στην οδό Κλαδά

Γράφτηκε από την

Να πουλήσει ηρωίνη στο κέντρο της Καλαμάτας, στην οδό Κλαδά, πήγε 38χρονος προχθές το μεσημέρι και... έπεσε πάνω στη ΔΙΑΣ.

Ο 38χρονος, παλιός γνώριμος της Δίωξης Ναρκωτικών, είδε τους αστυνομικούς και πέταξε 16,6 γραμ. ηρωίνης. Από αυτά θα πωλούσε ποσότητα αξίας 50 ευρώ σε μια 50χρονη Καλαματιανή - η οποία είναι από τα βαποράκια που έπαιρναν ναρκωτικά από τους τσιγγάνους στην Αγία Τριάδα, και είναι μέσα στους 123 που εμπλέκονται στη δικογραφία για τη μεγάλη υπόθεση διακίνησης ηρωίνης. Οι αστυνομικοί μετά τις συλλήψεις πήγαν για έρευνα στο σπίτι του 38χρονου στην Ανδρούσα όπου βρήκαν σε συρτάρι κομοδίνου 29,4 γραμ. ηρωίνη. Χθες οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Καλαμάτας. Η γυναίκα αφέθηκε ελεύθερη ενώ ο 38χρονος θα οδηγηθεί σήμερα το μεσημέρι στην ανακρίτρια για να απολογηθεί.

Πιο αναλυτικά, οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ γύριζαν από περιπολία προχθές το μεσημέρι και έπεσαν πάνω στη συναλλαγή που γινότανε σε γωνία του δρόμου. Ο συλληφθείς κατάλαβε ότι οι αστυνομικοί θα σταματούσαν και πέταξε 4 φιξάκια ηρωίνης, βάρους 2,9 γραμ., τα οποία είχε σε ένα μικρό πλαστικό σε μέγεθος αβγού, καθώς και ένα πακέτο από τσιγάρα όπου μέσα είχε 13,7 γραμ. ηρωίνης σε βραχάκι. Πριν τον συλλάβουν απενεργοποίησε μάλιστα τα δύο κινητά τηλέφωνα που είχε πάνω του. Επίσης πάνω του είχε 125 ευρώ, τα οποία κατασχέθηκαν, ενώ στην κατοχή της 50χρονης Καλαματιανής οι αστυνομικοί βρήκαν ένα κινητό τηλέφωνο και 50 ευρώ, με τα οποία θα ψώνιζε την ηρωίνη. 

Να σημειωθεί ότι ο 38χρονος είχε κάμποσο καιρό που είχε αποφυλακιστεί, καθώς το Σεπτέμβριο του 2010 είχε καταδικαστεί αμετάκλητα σε κάθειρξη 7 χρόνων, γιατί είχε μετατρέψει το σπίτι του σε στέκι διακίνησης ηρωίνης. Αλλά το τελευταίο διάστημα στη Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας ήτανε γνωστό από πληροφορίες ότι ο συγκεκριμένος πασάρει ηρωίνη σε χρήστες, τόσο στη Μεσσήνη απ' όπου κατάγεται, όσο και στην Καλαμάτα. Μάλιστα αρχικά, όταν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών ρώτησαν πού μένει, τους οδήγησε στο σπίτι του πατέρα του στη Μεσσήνη. Ομως μετά την αποφυλάκισή του έμενε στην Ανδρούσα και οι αστυνομικοί έκαναν και εκεί έρευνα. Στο σπίτι του εκεί βρήκαν ποσότητα ηρωίνης σε νάιλον σακούλες μικτού βάρους 29,4 γραμ., μια ψηφιακή ζυγαριά, 8 ναρκωτικά χάπια και δύο συσκευασίες λαθραίο καπνό 217 γραμ., γι' αυτό διώκεται και για κατοχή λαθραίου καπνού. Τα 29,4 γραμ. ηρωίνη τα είχε στο συρτάρι του κομοδίνου του και οι αστυνομικοί βρήκαν μαζί κομμένα κομματάκια από πλαστικές σακούλες, τις οποίες οι διακινητές κόβουν και μοιράζουν τις δόσεις προς πώληση. 

Ν.Κ.