Τρίτη, 28 Απριλίου 2015 08:11

Η αντιτρομοκρατική δεν βρήκε ύποπτα στοιχεία για την έκρηξη στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την

Ειδική ομάδα της Αντιτρομοκρατικής κατέβηκε από την Αθήνα το βράδυ του Σαββάτου και πήγε στο σπίτι του 26χρονου όπου έγινε η έκρηξη από την οποία τραυματίστηκε ο ίδιος, στη συμβολή των οδών Λακωνικής και Παλαιολόγου στην Καλαμάτα.

Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής έψαχναν μήπως ο τραυματίας συνδέεται με ομάδες που κατασκευάζουν βόμβες και εκρηκτικά, αλλά όπως μάθαμε δεν βρήκαν κανένα τέτοιο στοιχείο. Μάλιστα κατά την έρευνα στο σπίτι, τόσο από τους ίδιους όσο και από πυροτεχνουργούς και την Ασφάλεια Καλαμάτας, δεν βρέθηκαν καθόλου εκρηκτικά, ούτε καν ίχνη από εκρηκτικά ή πρώτες ύλες για την παρασκευή τους - παρά μόνο κάποιες κροτίδες εμπορίου σε μια ντουλάπα. Εν τω μεταξύ ο 26χρονος νοσηλεύεται ακόμη, εκτός κινδύνου, στη Μονάδα Εγκαυμάτων του Νοσοκομείου "Γ. Γεννηματάς" στην Αθήνα.

Θυμίζουμε ότι ο νεαρός στις αρχές Φεβρουαρίου είχε συλληφθεί επειδή έκανε εκρήξεις για το... κέφι του στη χωματερή των Γιαννιτσάνικων, μαζί με άλλους. Ετσι οι αστυνομικοί υπέθεσαν αρχικά ότι η έκρηξη το βράδυ του Σαββάτου έγινε από εκρηκτικά. Ομως τα μέχρι τώρα ευρήματα δείχνουν ότι προκλήθηκε από τις σπίθες που πέταγε ένας τροχός πάνω σε κάποιο δοχείο με βενζίνη ή άλλον εύφλεκτο διαλύτη, την ώρα που ο 26χρονος έκοβε μια πόρτα αυτοκινήτου για να χωρέσει μεγαλύτερο ηχείο.

Οπως ανέφερε στην "Ε" αξιωματικός της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας, ήταν ένα ατύχημα που θα μπορούσε να έχει γίνει σε οποιοδήποτε εργαστήριο λουστραδόρου ή φανοποιείο, καθώς στο χώρο υπήρχαν διάφορα χρώματα και άλλα τέτοια υλικά.

Η έκρηξη όμως προκάλεσε το ενδιαφέρον της Αντιτρομοκρατικής γιατί, όταν ο νεαρός είχε συλληφθεί το Φεβρουάριο, οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή του εκρηκτικά που θα μπορούσαν να ανατινάξουν... όλη την Καλαμάτα - όπως έναν αυτοσχέδιο μηχανισμό συνδεδεμένο με κινητό τηλέφωνο, που θα μπορούσε να τον πυροδοτήσει κάποιος από απόσταση, καθώς επίσης διάφορα υλικά παρασκευής εκρηκτικών υλών (θειάφι, νιτρικό κάλιο, μαγνήσιο), συνολικού βάρους 3,351 κιλών.

Ν.Κ.