Σάββατο, 09 Απριλίου 2011 11:28

Ενοπλοι ληστές "χτύπησαν" στη Στούπα τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Νεοχωρίου

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ενοπλοι ληστές "χτύπησαν" στη Στούπα τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Νεοχωρίου

Δεύτερη φορά μέσα σε μια εβδομάδα "χτύπησαν" ληστές στην περιοχή της Στούπας: Χθες στις 11 το πρωί δυο ένοπλοι κουκουλοφόροι έβαλαν στόχο τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Νεοχωρίου που στεγάζεται στη Στούπα, αρπάζοντας 2.000 ευρώ από το ταμείο την ώρα που στο χώρο βρίσκονταν οι 2 υπάλληλοι κι ένας αγρότης. Οι κάτοικοι της περιοχής ανησυχούν καθώς τη Δευτέρα είχε γίνει και η απόπειρα ληστείας σε βάρους του ταχυδρόμου που κατευθυνόταν με το αυτοκίνητό του από την Καρδαμύλη προς τη Στούπα.

Χθες το πρωί οι δυο ένοπλοι μπήκαν στο γραφείο του συνεταιρισμού φορώντας κουκούλες. Απείλησαν τους υπαλλήλους με τα πιστόλια που κρατούσαν και άδειασαν το ταμείο, για να διαφύγουν στη συνέχεια με ένα λευκό αυτοκίνητο.

Οι ληστές εκτιμάται ότι είναι αλλοδαποί, καθώς μιλούσαν σπαστά ελληνικά. Οπως σχολιάζει μιλώντας στην "Ε" ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Νεοχωρίου Παρασκευάς Τζανετέας, το θράσος τους δεν είχε όρια... αφού όπως πληροφορήθηκε διέφυγαν από τον κεντρικό δρόμο της Στούπας. Πέρασαν μάλιστα μπροστά από καταστήματα και κόσμο, χωρίς όμως να τους αντιληφθεί κανείς.

Φεύγοντας, οι ληστές είχαν βγάλει και τις κουκούλες, ενώ κατά τη διάρκεια της ληστείας δε φορούσαν καν γάντια στα χέρια. Ετσι ο κ. Τζανετέας εκτιμά πως θα έχουν αφήσει τα αποτυπώματά τους.

Οσον αφορά το χρηματικό ποσό που έκανε… φτερά, σύμφωνα με τον πρόεδρο του συνεταιρισμού υπολογίζεται στα 2.000 ευρώ, ενώ οι αρχικές εκτιμήσεις που ανακοινώθηκαν από την Αστυνομία έκαναν λόγο για 950 ευρώ.

Περιγράφοντας το γενικότερο κλίμα που επικρατεί στην περιοχή, ο κ. Τζανετέας μας είπε: "Ακουγόταν ότι κάποια στιγμή θα συνέβαινε και σ' εμάς... καθώς έξω από το κτήριο υπάρχει η επιγραφή της Αγροτικής Τράπεζας. Ο κόσμος πάντως ανησυχεί πολύ πια. Για να έχουν τέτοιο θράσος οι ληστές σημαίνει ή ότι το έχουν ξανακάνει ή ότι το μελέτησαν καλά".

Το γραφείο του Συνεταιρισμού Νεοχωρίου είχε γίνει στόχος και στο παρελθόν, αλλά από διαρρήκτες οι οποίοι είχαν βάλει προφανώς στο μάτι το ΑΤΜ της Αγροτικής Τράπεζας που υπάρχει εκεί. Από τότε, σύμφωνα με τον κ. Τζανετέα το κτήριο διαθέτει συναγερμό, αλλά δεν μπορεί να αποτραπεί μ' αυτό τον τρόπο μια ληστεία.

 

Κ.Δ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER