Τετάρτη, 29 Απριλίου 2015 17:41

Απόπειρα διάρρηξης στην εκκλησία της Παναγίας της Βλαχέρνας

Γράφτηκε από τον

Την εκκλησία της Παναγιάς της Βλαχέρνας, που βρίσκεται στο ομώνυμο πάρκο, προσπάθησαν άγνωστοι να διαρρήξουν το βράδυ της Δευτέρας στα Φιλιατρά, χωρίς όμως να τα καταφέρουν - αφού έγιναν αντιληπτοί, ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και τράπηκαν σε φυγή.

Αυτή πάντως δεν ήταν η πρώτη φορά που διαρρήκτες "χτυπούν" το συγκεκριμένο εκκλησάκι, αλλά η πολλοστή, όπως αναφέρει και η Παρασκευή Παντελάκη, πρόεδρος του Συλλόγου Φιλοπροόδων που έχει υπό τη φροντίδα του το πάρκο και την εκκλησία. Συγκεκριμένα η κ. Παντελάκη μας είπε: 

«Θρασύτατοι ληστές προσπάθησαν χτες τη νύχτα να ληστέψουν την εκκλησία της Παναγίας της Βλαχέρνας μέσα στο Πάρκο, στα Φιλιατρά. Παραβίασαν πιθανότατα με λοστό την είσοδο της εκκλησίας, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να μπουν μέσα. Οι ζημιές βέβαια που προκάλεσαν είναι σημαντικές, αφού έχουν σχεδόν διαλύσει την πόρτα.

Την ώρα που οι άγνωστοι προσπαθούσαν να παραβιάσουν την πόρτα, κάποιος τους αντιλήφθηκε και ειδοποίησε την Αστυνομία. Μέσα σε λίγα λεπτά κατέφτασε το περιπολικό με το διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιατρών, ο οποίος διαπίστωσε την απόπειρα κλοπής. Κανένας από τους αγνώστους δε συνελήφθη, γιατί είχαν απομακρυνθεί από την εκκλησία όταν έφτασε το περιπολικό.

Αυτή η απόπειρα κλοπής είναι η πολλοστή στην εκκλησία της Βλαχέρνας. Συνήθως οι επίδοξοι κλέφτες καταφέρνουν να κάνουν μόνο ζημιές, χωρίς να παίρνουν τίποτα, αφού μέσα στο ναό δεν υπάρχουν ποτέ χρήματα ή πολύτιμα αντικείμενα».

Κ.Μπ.