Παρασκευή, 01 Μαϊος 2015 19:27

Διέρρηξαν 13 μαγαζιά στα Φιλιατρά

Γράφτηκε από τον

Μπαράζ διαρρήξεων που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο σημειώθηκε χθες τα ξημερώματα στα Φιλιατρά, καθώς άγνωστοι δράστες "χτύπησαν" 13 μαγαζιά στην πόλη, ανοίγοντας τα περισσότερα από αυτά. Το πρωτοφανές αυτό συμβάν έχει προκαλέσει αναστάτωση και έντονη ανησυχία στους πολίτες της περιοχής, καθώς αποτελεί συνέχεια άλλων κρουσμάτων που έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα στα Φιλιατρά.

 

Αυτό που ζητούν οι πολίτες είναι ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος της πόλης τους, ώστε να ενισχυθεί η αστυνόμευση στην περιοχή, καθώς όπως μας είπαν, οδηγούνται στο να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. 

Οι άγνωστοι διαρρήκτες -που όλα δείχνουν ότι ήταν περισσότεροι από ένας- έδρασαν με ταχύτητα και, πως υπολογίζεται, μετά τις 3 τα ξημερώματα, χρησιμοποιώντας σχεδόν την ίδια μέθοδο σε όλες τις περιπτώσεις: Παραβιάζοντας πόρτες ή παράθυρα, έμπαιναν στα καταστήματα και άνοιγαν τις ταμειακές μηχανές, αρπάζοντας ό,τι χρήματα έβρισκαν μέσα. Σε κάποιες περιπτώσεις πήραν ακόμη... μπίρες και ούζα. 

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός καφενείου που το είχαν κλέψει πάλι πριν από δύο μέρες, ενώ έναν φούρνο της πόλης τον είχαν κλέψει τα ξημερώματα της Δευτέρας και της Τρίτης συνεχόμενα, αφήνοντας τη δεύτερη φορά και σημείωμα στον ιδιοκτήτη, που έγραφε «ευχαριστώ φίλε»! 

Η κατάσταση που δείχνει να ξεφεύγει στα Φιλιατρά προκάλεσε την έντονη κινητικότητα της Αστυνομίας, και χθες στην πόλη βρέθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και άνδρες της Ασφάλειας, προσπαθώντας να βρουν μια άκρη και εξετάζοντας λεπτομερώς κάθε περίπτωση, αλλά και το υλικό που υπάρχει σε κάμερες καταστημάτων.

Κ.Μπ.

Περισσότερα για τα περιστατικά στην έντυπη έκδοση της "Ε"