Τετάρτη, 06 Μαΐου 2015 08:05

Διάψευση πληροφοριών για κατάργηση αστυνομικών τμημάτων

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Διάψευση πληροφοριών για κατάργηση αστυνομικών τμημάτων

Με κατηγορηματικό τρόπο διαψεύδει το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας δημοσιεύματα και πληροφορίες σχετικά με μαζικές καταργήσεις ή συγχωνεύσεις αστυνομικών υπηρεσιών.

Οπως σημειώνεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση, «πρόσφατα σχετικά δημοσιεύματα στον Τύπο και αναρτήσεις σε ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, για μαζικές καταργήσεις - συγχωνεύσεις αστυνομικών υπηρεσιών, στερούνται πραγματικής βάσης».

Στην ίδια ανακοίνωσή του, το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. γνωστοποιεί, ειδικότερα, ότι «ο οργανωτικός σχεδιασμός για τη νέα διαρθρωτική δομή και τη χωροταξική διάταξη των Περιφερειακών Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο». Και συνεχίζει:

«Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με σκοπό την εκπόνηση μιας ορθολογικής μελέτης, έχει ζητήσει από τη φυσική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας ολοκληρωμένη πρόταση για το θέμα αυτό, σε συνέχεια της πρόσφατης αναδιάρθρωσης της κεντρικής δομής της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, με τη σειρά του έχει ζητήσει από τις Γενικές Αστυνομικές Διευθύνσεις Αθήνας και Θεσσαλονίκης και τις Γενικές Περιφερειακές Αστυνομικές Διευθύνσεις, αιτιολογημένες προτάσεις, οι οποίες ακόμα δεν έχουν υποβληθεί.

Σημειώνεται ιδιαιτέρως, ότι αποτελεί σταθερή βούληση της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας οι τελικές αποφάσεις να ληφθούν με γνώμονα την ποιοτική αναβάθμιση των Περιφερειακών Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, έτσι ώστε να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή αποδοτικότητα και αποτελεσματικότητά τους, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Βασικός στόχος είναι η νέα διαρθρωτική δομή και η χωροταξική διάταξη των Περιφερειακών Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, να ανταποκρίνεται στα σύγχρονα δεδομένα αστυνόμευσης, στις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες των τοπικών κοινωνιών καθώς και στο αυτονόητο δικαίωμα των πολιτών στην ασφάλεια».

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER