Πέμπτη, 07 Μαϊος 2015 18:56

Στην “Μπιρμπίτα” και όχι στου “Παναγάκια” η επίθεση των τσιγγάνων

Γράφτηκε από την

Στη “Μπιρμπίτα” και όχι στου “Παναγάκια” έγινε τελικά η ληστρική επίθεση των τσιγγάνων εναντίον ενός 45χρονου και ενός 44χρονου. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ένα θύμα της ληστρικής επίθεσης είναι αστυνομικός αλλά αυτό δεν επιβεβαιώνεται επισήμως από την ανακοίνωση της αστυνομίας.

Σε κάθε περίπτωση πολλοί αναρωτιούνται για ποιο λόγο σταμάτησαν τα θύματα έξω από τη “Μπιρμπίτα” και αν είχαν προηγούμενα ή αν άνοιξαν διάλογο με τους τσιγγάνους που τους επιτέθηκαν. Σίγουρα θα διερευνηθεί αν ο αστυνομικός έκανε έρευνα για άλλη υπόθεση και αν το επεισόδιο δεν ήταν μια απλή ληστρική επίθεση. 

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας: 

"Συνελήφθησαν, χθες (5.5.2015) το απόγευμα, στο Ασπρόχωμα και τη Θουρία Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, του Αστυνομικού Τμήματος Καλαμάτας και των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε) και Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας, τρεις (3) ημεδαποί ΡΟΜΑ, ηλικίας 22, 32 και 58 ετών, για ληστεία σε βάρος δύο (2) ημεδαπών ηλικίας 45 και 44 ετών, αντίστοιχα.

Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία, η οποία περιλαμβάνει ακόμη δύο (2) άτομα που αναζητούνται, καθώς και άγνωστο αριθμό συνεργών τους. Επιπλέον, ο 58χρονος κατηγορείται και για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Ειδικότερα, οι ανωτέρω, χθες το μεσημέρι, στο Ασπρόχωμα Μεσσηνίας, προσέγγισαν όχημα που είχαν σταθμεύσει o 45χρονος και ο 44χρονος και με τη χρήση σωματικής βίας, τους αφαίρεσαν ένα κινητό τηλέφωνο και μία χρυσή αλυσίδα λαιμού. 

Μετά από άμεση κινητοποίηση και οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, του Αστυνομικού Τμήματος Καλαμάτας και των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε) και Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας, εντοπίστηκαν λίγο αργότερα και συνελήφθησαν, ενώ ο 58χρονος κατά τη σύλληψή του αντιστάθηκε στους αστυνομικούς.

Στην κατοχή του 58χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα ηρωίνης, βάρους 22,2 γραμμαρίων, καθώς και το χρηματικό ποσό των 130 ευρώ, ως προερχόμενο από την εμπορία ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.

Την αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα".