Πέμπτη, 07 Μαϊος 2015 20:04

Συνεχίζεται η δίκη για το φόνο του αρχιμανδρίτη

Γράφτηκε από την
Συνεχίζεται η δίκη για το φόνο του αρχιμανδρίτη

Ξεκινά και πάλι αυτή την Παρασκευή 8 Μαΐου η εκδίκαση της υπόθεσης δολοφονίας του αρχιμανδρίτη Φώτη Ζαχαρόπουλου από τη Χώρα. 

Για τη δολοφονία του 54χρονου αρχιμανδρίτη -ο οποίος πέρυσι το Φεβρουάριο βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του, στραγγαλισμένος με το πουκάμισό του και χωρίς ρούχα- κατηγορείται ένας 24χρονος Γεωργιανός. Η δίκη του είχε ξεκινήσει στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καλαμάτας στις 16 Ιανουαρίου και σταμάτησε μετά από δύο συνεδριάσεις, για να εξετάσει δικαστικός γραφολόγος αν η υπογραφή στην προανακριτική απολογία του Γεωργιανού κατηγορούμενου είναι γνήσια. Κι αυτό γιατί η υπεράσπιση έφερε στο δικαστήριο γραφολογική γνωμάτευση της Χριστίνας Σαμολαδά, η οποία συμπέραινε ότι η υπογραφή δεν είναι δική του - αν και η γραφολόγος διατήρησε μια επιφύλαξη, καθώς είχε εξετάσει τις φωτοτυπίες που της έδειξαν οι συνήγοροι του κατηγορούμενου και δεν είχε δει τις πρωτότυπες υπογραφές του. Μετά την εξέλιξη αυτή, παρενέβη ο εισαγγελέας και το δικαστήριο όρισε τον ειδικό δικαστικό γραφολόγο του Πρωτοδικείου Αθηνών Κωνσταντίνο Κωττάκη, για να γίνει πραγματογνωμοσύνη. 

Θυμίζουμε ότι ως συνεργός του 26χρονου Γεωργιανού στη δολοφονία, πέρυσι τον Ιούλιο από το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Κυπαρισσίας καταδικάστηκε σε κάθειρξη 15 ετών και ενός μήνα ένας 18χρονος Χωραΐτης. Το δικαστήριο εκείνο αποφάσισε ότι ο ανήλικος τότε Χωραΐτης δεν ήταν αυτός που χτύπησε με τη σιδερογροθιά και στραγγάλισε τον 54χρονο αρχιμανδρίτη, αλλά ο 24χρονος Γεωργιανός που ήταν μαζί του. 

Η δολοφονία του αρχιμανδρίτη είχε μεγάλο αντίκτυπο στην κοινή γνώμη, ιδιαίτερα για τον τρόπο με τον οποίο βρέθηκε νεκρός. Την πρώτη μέρα της δίκης τον Ιανουάριο ακούστηκαν πολλά, τόσο για την ερωτική ζωή του όσο και για τον χαρακτήρα του. Οι μάρτυρες είπαν στο δικαστήριο -άλλοι ως φήμες που δεν ήξεραν αν αληθεύουν, και άλλοι ως πραγματικά περιστατικά που είδαν με τα μάτια τους- ότι νεαροί κι ανήλικα αγόρια, ελληνόπουλα και ξένοι, περνούσαν από το σπίτι του αρχιμανδρίτη και, σε αντάλλαγμα για τις σεξουαλικές χάρες που του έκαναν, έπαιρναν λεφτά. 

Ο Γεωργιανός, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για ανθρωποκτονία με πρόθεση κατά συναυτουργία, ληστεία τελεσθείσα με ιδιαίτερη σκληρότητα κατά συναυτουργία, οπλοφορία και οπλοχρησία από κοινού, φέρεται να ήταν ένας από αυτούς. Ο ίδιος υποστήριξε πάντως πως δεν βρισκόταν στο σπίτι του αρχιμανδρίτη το βράδυ που έγινε το έγκλημα. 

Ν.Κ.


NEWSLETTER