Σάββατο, 09 Μαϊος 2015 08:30

Yπόθεση κλεμμένου τζόκερ: Το πρακτορείο της Θουρίας βοήθησε τον Ινδό

Γράφτηκε από τον
Yπόθεση κλεμμένου τζόκερ: Το πρακτορείο της Θουρίας βοήθησε τον Ινδό

Δεν εξαργυρώθηκε στο πρακτορείο του ΟΠΑΠ στη Θουρία το κλεμμένο δελτίο Τζόκερ (όπως από λάθος εγράφη χθες), όπως ανέφερε και το προχθεσινό μας ρεπορτάζ.

Αντίθετα ο υπεύθυνος του συγκεκριμένου πρακτορείου Θαν. Γεωργακίλας ενδιαφέρθηκε και βοήθησε σημαντικά τον αλλοδαπό τυχερό παίκτη που είχε πέσει θύμα απάτης, να δικαιωθεί και να πάρει τα 2.500 ευρώ που είχε κερδίσει.

Σύμφωνα με ενημέρωσή μας, ο αλλοδαπός (ινδικής καταγωγής) βρέθηκε στη Μεσσήνη και έδειξε το δελτίο του Τζόκερ σε θαμώνες καφετέριας, οι οποίοι τον βεβαίωσαν πως είχε κερδίσει. Ομως, του φωτογράφισαν το δελτίο με κινητό και με τη φωτογραφία πήγαν και το εξαργύρωσαν σε πρακτορείο της πόλης. Οταν ο Ινδός πήγε να το εξαργυρώσει στο πρακτορείο που το είχε παίξει στη Θουρία, ο πράκτορας του είπε πως φαινόταν εξαργυρωμένο και τα χρήματα, τα 2.500 ευρώ που δικαιούτο, είχαν εισπραχθεί, προφανώς από άλλους. Ο πράκτορας έδειξε ανθρώπινο ενδιαφέρον, επικοινώνησε με τον ΟΠΑΠ από όπου ενήργησαν άμεσα (για να προστατεύσουν τον πελάτη και τον  οργανισμό), βρήκαν σε ποιο πρακτορείο της Μεσσήνης είχε εξαργυρωθεί παράτυπα και υποχρέωσαν τον πράκτορα να πληρώσει μετρητοίς τον Ινδό δικαιούχο.

Για το θέμα αυτό ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Καλαμάτας Δημήτρης Σταύρου διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης.

* Με το θέμα αυτό που αποκάλυψε η "Ε", ασχολήθηκε και το in.gr και σε ρεπορτάζ του αναφέρει:

"Θύμα απάτης έπεσε νικητής του Τζόκερ στη Μεσσηνία, καθώς επιτήδειοι φωτογράφισαν το τυχερό δελτίο, με αποτέλεσμα να προλάβουν να το εξαργυρώσουν πριν από εκείνον. O τυχερός, ινδικής καταγωγής, όταν συνειδητοποίησε το μεσημέρι της Δευτέρας ότι το δελτίο του είχε κερδίσει 2.500 ευρώ, βρισκόμενος σε καφενείο της Μεσσήνης, έδειξε το τυχερό δελτίο στους θαμώνες, με αποτέλεσμα κάποιος να τον παραπλανήσει και να το φωτογραφίσει.

«Ολα ξεκίνησαν το πρωί της Κυριακής, όταν ο Ινδός έπαιξε ένα δελτίο στο πρακτορείο μας, το οποίο έπιασε 4+1, κερδίζοντας 2.500 ευρώ» λέει η Γεωργία Γουρνά στο in.gr, ιδιοκτήτρια του πρακτορείου στη Θουρία Μεσσηνίας, εκεί όπου έπαιξε ο νικητής το τυχερό δελτίο. Και συνεχίζει λέγοντας πως «το μεσημέρι της Δευτέρας, όταν κατάλαβε ότι το δελτίο κερδίζει, πήγε σε ένα καφενείο στη Μεσσήνη και το έδειξε στους θαμώνες. Οπως αναφέρει ο ίδιος, ένας παρευρισκόμενος ζήτησε δήθεν να δει μέσω του κινητού του αν το δελτίο του κερδίζει. Αυτός, όμως, το έβγαλε φωτογραφία».

Στη συνέχεια ο επιτήδειος, ελληνικής καταγωγής, πήγε και εξαργύρωσε μέσω της φωτογραφίας το δελτίο, κάτι που μπορεί να γίνει μόνο σε περίπτωση που το barcode ενός δελτίου έχει φθαρεί, τονίζει η κ. Γουρνά και συμπληρώνει ότι «βέβαια, απαγορεύεται να γίνει εξαργύρωση αν δεν έχει στα χέρια του ο πράκτορας το πρωτότυπο δελτίο». Λίγες ώρες αργότερα, ο νικητής πήγε να εξαργυρώσει το δελτίο στο πρακτορείο της κ. Γουρνά, αλλά η μηχανή του πρακτορείου έλαβε μήνυμα από τον ΟΠΑΠ πως έχει γίνει αίτηση για πληρωμή στην τράπεζα από άλλο πρακτορείο.

«Την Τρίτη το πρωί πήραμε τηλέφωνο στον ΟΠΑΠ και από εκεί μας έδωσαν όλα τα στοιχεία, δηλαδή σε ποιο πρακτορείο έγινε όλη αυτή η διαδικασία και σε τι όνομα εξαργυρώθηκε το δελτίο, πιέστηκε ο πράκτορας από τον οργανισμό και αναγκάστηκε να επιστρέψει τα χρήματα στον τυχερό» αφηγείται. «Προφανώς, δεν περίμεναν πως ο Ινδός θα το ψάξει παραπάνω και πόσο μάλλον ένας πράκτορας να τον βοηθήσει για να πάρει τα λεφτά του πίσω» καταλήγει".

Γ.Σ.


NEWSLETTER