Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011 10:44

Εντυπωσιακή άσκηση της Πυροσβεστικής στη Ναυαρίνου

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Από τις πλέον εντυπωσιακές ήταν η χθεσινή άσκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο "Φαραί Παλλάς", στην οδό Ναυαρίνου. Ο υψηλός βαθμός δυσκολίας της και το πλήθος των συμβάντων που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν οι πυροσβέστες μέσα σε λίγη ώρα, τράβηξαν το ενδιαφέρον πλήθους πολιτών και υπήρξαν πολλά θετικά σχόλια. Ο κόσμος παρακολούθησε μεταξύ άλλων τη διάσωση τεσσάρων τραυματιών κι εγκλωβισμένων με σκοινιά, με σκάλα και καλαθοφόρο και κατάσβεση με κανονάκι.

Ικανοποιημένος από τους χρόνους που τηρήθηκαν και την απόδοση των πυροσβεστών δήλωσε μετά τη λήξη της άσκησης και ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας, πύραρχος Βασίλης Καπέλιος.

Οπως εξήγησε, για την άσκηση συνεργάστηκαν η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας και το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Μελιγαλά. Στόχος της ήταν πέρα από την εκπαίδευση των πυροσβεστών και η βέλτιστη συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς και φυσικά η βελτίωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών. Ο κ. Καπέλιος τόνισε το μεγάλο βαθμό δυσκολίας της και συνεχάρη όλους τους πυροσβέστες και τους εθελοντές που συμμετείχαν.

Η άσκηση ξεκίνησε στις 11.05 και ολοκληρώθηκε μετά από 45 περίπου λεπτά.

Το σενάριο περιελάμβανε κατάσβεση πυρκαγιάς και διάσωση τραυματιών και για την υλοποίησή του συνεργάστηκαν ακόμα αστυνομικοί και λιμενικοί για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας, ο Ερυθρός Σταυρός και το ΕΚΑΒ για τις πρώτες βοήθειες και τη διακομιδή των τραυματιών.

Παρόντες ήταν ακόμα δημοτικοί αστυνομικοί, ραδιοερασιτέχνες, μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης κι εκπρόσωποι άλλων εθελοντικών ομάδων, εκπρόσωποι της Πολιτικής Προστασίας και των ΠΣΕΑ που παρακολούθησαν την άσκηση μαζί με πλήθος πολιτών και μαθητών που βρίσκονταν στην παραλιακή.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης η οδός Ναυαρίνου ήταν κλειστή για τα οχήματα στο ύψος του ΝΟΚ.

 

Κ.Δ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER