Τρίτη, 12 Μαϊος 2015 17:02

Παίρνουν έγγραφα σήμερα οι 146 πρόσφυγες από τη Συρία

Γράφτηκε από την
Παίρνουν έγγραφα σήμερα οι 146 πρόσφυγες από τη Συρία

Σήμερα απολογούνται στον ανακριτή οι 4 συλληφθέντες (3 Σύροι και 1 Αιγύπτιος που φέρεται να είναι ο πλοίαρχος), που κατηγορούνται ως οι διακινητές των 146 προσφύγων από τη Συρία, που έφθασαν το μεσημέρι του Σαββάτου στο λιμάνι της Καλαμάτας με ιταλικό ρυμουλκό.

Από σήμερα, επίσης, έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας η χορήγηση στους πρόσφυγες των εγγράφων για την προσωρινή διαμονή στη χώρα μας, με ανώτερη διάρκεια μέχρι 6 μήνες. Με τα έγγραφα αυτά είναι ελεύθεροι να ταξιδέψουν όπου θέλουν. 

Να υπενθυμίσουμε ότι οι Σύροι πρόσφυγες που ξεκίνησαν από την Τουρκία με μια μεγάλη ψαρόβαρκα το ταξίδι για μια καλύτερη ζωή, με πρώτο προορισμό την Ιταλία, πλήρωσαν στους διακινητές τους από 5.000 - 7.000 δολάρια για κάθε άτομο. Ταξίδευαν για 4 ημέρες, κάτω από άθλιες συνθήκες και εντοπίστηκαν το απόγευμα της Παρασκευής, 60 - 70 ναυτικά μίλια από το Ταίναρο, όπου μετεπιβιβάστηκαν στο ιταλικό ρυμουλκό που τους έφερε με ασφάλεια στην Καλαμάτα.

Οπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, για τη συνδρομή στην καταγραφή των προσφύγων από τις Λιμενικές Αρχές έφθασαν στην Καλαμάτα διερμηνείς από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής και screeners από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Αθήνας, ενώ μετείχαν και αστυνομικοί από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.


NEWSLETTER