Τρίτη, 19 Μαϊος 2015 15:54

Εξιχνιάστηκαν ληστείες και κλοπές σε Αργος και Κουτσοπόδι

Γράφτηκε από την

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Άργους, δύο περιπτώσεις ληστείας και απόπειρας ληστείας, καθώς και δύο περιπτώσεις κλοπής και απόπειρας κλοπής σε όχημα και οικία, στο Κουτσοπόδι και στο Άργος.

 

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη, χθες (18.5.2015) το απόγευμα, στο Άργος, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άργους σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αργολίδας, ένας 34χρονος τσιγγάνος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Άργους, εξακριβώθηκε ότι ο συλληφθείς λίγο νωρίτερα από τη σύλληψή του, διέπραξε τις παρακάτω περιπτώσεις ληστείας, απόπειρας ληστείας, κλοπής και απόπειρας κλοπής:

  • Στο Κουτσοπόδι Αργολίδας, με την χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσε από ημεδαπό χρήματα.
  • Στο Κουτσοπόδι Αργολίδας, με την απειλή σωματικής βίας, αποπειράθηκε να αφαιρέσει από ημεδαπό χρήματα, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει.
  • Στο Άργος, αφαίρεσε από όχημα ημεδαπού ένα κινητό τηλέφωνο.
  • Στο Άργος, αποπειράθηκε να μπει σε οικία ημεδαπού, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει, καθώς έγινε αντιληπτός.

Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Άργους σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αργολίδας, εντοπίστηκε ο 34χρονος λίγο αργότερα και συνελήφθη, ενώ τα παραπάνω αφαιρεθέντα χρήματα και κινητό τηλέφωνο βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου.

Την αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Άργους, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής του σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.