Τετάρτη, 20 Μαϊος 2015 07:47

Κλοπές στο νεκροταφείο της Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Κλοπές στο νεκροταφείο της Καλαμάτας

Συνεχείς είναι οι κλοπές στο νεκροταφείο Καλαμάτας, και μάλιστα το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί, σύμφωνα με διαμαρτυρίες συμπολιτών μας που πηγαίνουν συχνά εκεί για να φροντίσουν τους τάφους των ανθρώπων που έχουν χάσει.

 

Οπως μας κατήγγειλαν, "ελαφροχέρηδες" τους κλέβουν κεριά, καντήλια, λουλούδια κι ό,τι άλλο βρουν, δείχνοντας ασέβεια σ’ έναν ιερό χώρο. Οι διαμαρτυρόμενοι μας μίλησαν για μια ανεξέλεγκτη κατάσταση και επεσήμαναν πως δεν τηρήθηκαν οι υποσχέσεις της δημοτικής αρχής, για κανονισμό λειτουργίας που θα ελέγχει τα πράγματα και θα βάζει μια τάξη. 

Για παράδειγμα η Δέσποινα Μπελεχρή, που πηγαίνει στο νεκροταφείο εδώ και 4 χρόνια γιατί έχει χάσει τη μητέρα της, μας είπε ότι της έχουν κλέψει κεριά, λάμπες, φωτογραφίες, μέχρι και το πορτοφόλι από πάνω της κάποια στιγμή, ενώ βρήκε και καυστικό υγρό στον τάφο. Σημείωσε πως έχει στείλει «επιστολή στο δήμαρχο, και έγινε προσπάθεια για τη φροντίδα και την καθαριότητα του χώρου. Ομως, μέχρι εκεί». Η ίδια επεσήμανε ότι είναι εξυπηρετικοί οι ιερείς και ζήτησε από τους αρμόδιους να μπει επιτέλους μια τάξη ώστε να σταματήσουν οι κλοπές: «Βάλτε κάμερες, βάλτε φύλακες, περιφρουρήστε το νεκροταφείο», είπε χαρακτηριστικά.

 

Γ.Σ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER