Σάββατο, 06 Ιουνίου 2015 12:25

45χρονος έκλεβε χρήματα από... λεωφορεία στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, 8 περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών και απόπειρας κλοπής σε λεωφορεία, στην Καλαμάτα.

 

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη χθες (5.6.2015) τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Καλαμάτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Καλαμάτας με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, ένας 45χρονος Ελληνας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Ειδικότερα, ο 45χρονος, χθες τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Καλαμάτα, αποπειράθηκε να διαρρήξει σταθμευμένο λεωφορείο, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει, καθώς έγινε αντιληπτός. Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικών του Τμήματος Τροχαίας Καλαμάτας και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, ο 45χρονος εντοπίστηκε λίγο αργότερα και συνελήφθη.  

Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, εξακριβώθηκε ότι ο 45χρονος, από τις αρχές Απριλίου του τρέχοντος έτους έως και τη σύλληψη του, στην Καλαμάτα, είχε διαπράξει ακόμη 7 διαρρήξεις-κλοπές σε λεωφορεία, από όπου αφαίρεσε χρήματα.  

Συνολικά από την παραπάνω εγκληματική του δράση, είχε αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος, η αξία του οποίου αγγίζει τις -2.000- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους, ενώ μέρος των αφαιρεθέντων χρημάτων βρέθηκε και αποδόθηκε αρμοδίως.

Ο 45χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ο οποίος τον παρέπεμψε στον Ανακριτή Καλαμάτας.  

Οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής του σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.