Τρίτη, 09 Ιουνίου 2015 16:51

Καλαμάτα: Προφυλακίστηκε ο διαρρήκτης λεωφορείων

Γράφτηκε από την

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε από την ανακρίτρια και τον εισαγγελέα Καλαμάτας ο 45χρονος που συνελήφθη τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής στην Καλαμάτα, λίγο μετά την απόπειρά του να διαρρήξει και το… όγδοο λεωφορείο.

Ο κατηγορούμενος είναι Τριπολιτσιώτης και δηλώνει αρτοποιός, ωστόσο και στην Τρίπολη πριν δύο χρόνια άνοιγε λεωφορεία κι έκλεβε χρήματα. Και αφού φαίνεται ότι είχε γίνει... γνωστός εκεί, επέκτεινε τις δραστηριότητές του και στην Καλαμάτα, όπου διέρρηξε συνολικά 7 λεωφορεία. 

Ο 45χρονος το βράδυ που συνελήφθη αποπειράθηκε να ανοίξει παρκαρισμένο λεωφορείο στο ποτάμι, ψηλά στο ΚΤΕΛ Καλαμάτας. Ομως τον είδε ο οδηγός του λεωφορείου και τον έστρωσε στο κυνήγι, αλλά τον έχασε. Πήρε λοιπόν ο οδηγός τηλέφωνο την Αστυνομία και έδωσε την περιγραφή του διαρρήκτη. Αμέσως κινητοποιήθηκαν τα περιπολικά της Ασφάλειας, της Τροχαίας και του Α.Τ. Καλαμάτας και άρχισαν να τον ψάχνουν. Τον βρήκαν αστυνομικοί της Τροχαίας να κάθεται λαχανιασμένος και καταϊδρωμένος από το κυνηγητό σε ένα παγκάκι, στο παρκάκι της εκκλησίας του Αγιάννη. Κράταγε μια πλαστική σακούλα με κέρματα, και όταν οδηγήθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας αποκάλυψε στους αστυνομικούς ότι από τις αρχές του Απριλίου έως και τη σύλληψή του είχε διαπράξει ακόμη 7 διαρρήξεις - κλοπές σε λεωφορεία, από όπου έκλεψε 2.000 ευρώ.

Ν.Κ.