Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2015 08:17

Καλαμάτα: Η Βουλγάρα από το Facebook του έφαγε 676 ευρώ

Γράφτηκε από την

Μια... αθώα επικοινωνία στο Facebook ενός 50χρονου Καλαματιανού με μια Βουλγάρα είχε σαν αποτέλεσμα ο τραπεζικός λογαριασμός του Ελληνα να αδειάσει κατά 676 ευρώ. Ενας ομοεθνής της παρουσιάστηκε από το πουθενά και μέσω τηλεφώνου ζητούσε τα χρήματα αυτά για να μπορέσει η Βουλγάρα να έρθει στην Ελλάδα.

Αυτό έγινε τον περασμένο Γενάρη και Δεκέμβριο και όταν ο Καλαματιανός έβαλε τα λεφτά στον τραπεζικό λογαριασμό που του ζητούσαν και η γυναίκα δεν εμφανιζόταν, πήγε και το κατήγγειλε στην Ασφάλεια Καλαμάτας. Το μόνο στοιχείο στα χέρια των αστυνομικών ήταν το νούμερο του τηλεφώνου, μέσω του οποίου τηλεφωνούσε ο Βούλγαρος στον Ελληνα - οπότε έγινε άρση απορρήτου και τις προηγούμενες ημέρες έμαθαν οι αστυνομικές αρχές τα στοιχεία του. Ετσι η Ασφάλεια σχημάτισε δικογραφία και καταζητεί για απάτη τον 50χρονο Βούλγαρο.

Σύμφωνα λοιπόν με όσα μάθαμε, ο Ελληνας ο οποίος έπεσε θύμα απάτης, μιλούσε στο Facebook με τη Βουλγάρα. Επειδή οι γονείς του είναι ηλικιωμένοι και ήθελε μια γυναίκα για τους προσέχει, συνεννοήθηκε μαζί της να έρθει στην Ελλάδα και να δουλέψει γι' αυτόν. Ομως, ο Βούλγαρος ως γνωστός της γυναίκας τον πήρε τηλέφωνο και άρχισε να του λέει ότι έχουν πρόβλημα στα σύνορα και χρειάζονται χρήματα για να κάνει η Βουλγάρα το ταξίδι στην Ελλάδα. Αρχικά, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, ο Βούλγαρος ζήτησε 2.000 ευρώ από τον Ελληνα, αλλά αυτός έβαλε σε τραπεζικό λογαριασμό ελληνικής τράπεζας τμηματικά τα 676 ευρώ.

Ν.Κ.