Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2015 17:16

Σύλληψη φυγόδικου Αλβανού στο Πετροχώρι

Γράφτηκε από την

Αλβανός φυγόδικος, ο οποίος καταδικάστηκε από το Κακουργοδικείο Καλαμάτας ως μέλος της συμμορίας που διακινούσε ναρκωτικά στην περιοχή της Τριφυλίας, συνελήφθη χθες το πρωί στο Πετροχώρι από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ Μεσσηνίας.

Πρόκειται για τον 37χρονο στον οποίο το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων επέβαλε στις 19 Μαΐου συνολική ποινή κάθειρξης 9 χρόνων για διακίνηση ναρκωτικών. Ο φυγόδικος Αλβανός δικάστηκε ξεχωριστά από τους άλλους 7 κατηγορούμενους ως μέλη της συμμορίας, γιατί πέρυσι το Μάρτιο που εκδικάστηκε η υπόθεση αυτός παρακολουθούσε πρόγραμμα απεξάρτησης του ΟΚΑΝΑ και είχε προσωρινά πάψει γι' αυτόν η ποινική δίωξη. 

Θυμίζουμε ότι η Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας ξεκίνησε να παρακολουθεί τα τηλέφωνα υπόπτων μετά την ανακάλυψη φυτείας με 992 χασισόδεντρα στη Βάλτα Γαργαλιάνων, το Σεπτέμβριο του 2012. Ο εν λόγω Αλβανός έχει καταγραφεί σε δύο συνομιλίες με τον αρχηγό και τον υπαρχηγό της συμμορίας, να συνεννοείται για να παραλάβει ποσότητες χασίς - από τις οποίες, τη μια παραγγελία θα την κρατούσε για τον ίδιο και την άλλη θα μεσολαβούσε για να την αγοράσει κάποιος τρίτος. 

Επιπλέον, ο 37χρονος διέμενε παράνομα στη χώρα.

Ν.Κ.