Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2015 20:33

17 συλλήψεις στη Μεσσηνία

Γράφτηκε από την
17 συλλήψεις στη Μεσσηνία

Συνολικά 75 άτομα συνελήφθησαν την περασμένη Τρίτη και Τετάρτη -τα 17 από αυτά στη Μεσσηνία-, σε αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Επιπλέον, προσήχθησαν σε όλη την Περιφέρεια 187 άτομα και έγινε έλεγχος σε 982, ενώ ελέγχθηκαν 808 οχήματα και βεβαιώθηκαν συνολικά 472 παραβάσεις. Πιο αναλυτικά, στη Μεσσηνία συνελήφθησαν: 5 τσιγγάνοι για ρευματοκλοπή, 2 Ελληνες και 4 αλλοδαποί για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, 2 Ελληνες για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού (στερούνταν άδειας λειτουργίας καταστήματος) και 4 αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους. Επίσης στη Μεσσηνία κατασχέθηκαν: 2 δενδρύλλια χασίς, τα οποία βρήκαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας σε αποθήκη τσιγγάνου στη Μεσσήνη, φυτεμένα μαζί σε μια γλάστρα - καθώς και μικρός αριθμός χρυσαφικών, 5.000 ευρώ, 2 τηλεοράσεις και 5 κινητά τηλέφωνα από σπίτια τσιγγάνων στον καταυλισμό του Αγίου Νικολάου, επίσης στη Μεσσήνη. Τα πράγματα αυτά ερευνάται αν είναι κλεμμένα και γι' αυτό δεν έγιναν συλλήψεις, μέχρι η Ασφάλεια Καλαμάτας να εξακριβώσει πώς έφτασαν στα χέρια των τσιγγάνων.  

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων στους 5 νομούς της Περιφέρειας βεβαιώθηκαν συνολικά 463 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, 8 παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού και 1 παράβαση για στέρηση άδειας λειτουργίας μουσικών οργάνων, ενώ κατασχέθηκαν: κυνηγετικό όπλο, αεροβόλο πιστόλι, θήκη με 3 φυσίγγια, πλαστό χαρτονόμισμα των 100 δολαρίων Καναδά και μικροποσότητα χασίς στην Κορινθία.


NEWSLETTER