Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2015 13:42

Διακοπές στη… φυλακή θα κάνουν 3 "ποντικοί" που συνδύαζαν παραθερισμό και κλοπές

Γράφτηκε από την
Διακοπές στη… φυλακή θα κάνουν 3 "ποντικοί" που συνδύαζαν παραθερισμό και κλοπές

Σε 10 χρόνια κάθειρξης ο ένας Αλβανός και 9 χρόνια κάθειρξης ο άλλος ομοεθνής του και ένας Πακιστανός, καταδικάστηκαν χθες από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων οι 3 "ποντικοί" που συνδύαζαν διακοπές με... δουλειά και τρύπωναν σε ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και εξοχικά σπίτια.

Οι κατηγορούμενοι "έγδυναν" κατά προτίμηση Ευρωπαίους τουρίστες και συνελήφθησαν πέρυσι στις 10 Αυγούστου, για 12 κλοπές στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μάνης (και συγκεκριμένα 8 στη Στούπα, 2 στον Αγ. Νικόλαο, 3 στην Καρδαμύλη), 6 κλοπές στην Ανατολική Μάνη (σε Αρεόπολη, Λιμένι και Νέο Οίτυλο Λακωνίας), καθώς και μία στην Ερατεινή. Τα χρήματα, τα κοσμήματα και οι ηλεκτρονικές συσκευές που έκλεψε η συμμορία φτάνουν σε αξία τα 20.500 ευρώ. 

Οι 2 Αλβανοί, ηλικίας 24 και 47 ετών, και ο 31χρονος Πακιστανός συνήθιζαν να εξορμούν σε τουριστικές περιοχές και πέρυσι είχαν έρθει στη Μάνη, ενώ νωρίτερα είχαν περάσει για... δουλειά και από τη Φωκίδα. Μαζί τους ήταν ένας ακόμα Αλβανός, ο αρχηγός της σπείρας και θείος του 24χρονου, ο οποίος είχε καταφέρει να το σκάσει. 

Οι κατηγορούμενοι, αφού επέλεγαν προσεκτικά τους χώρους που θα "χτυπούσαν", έμπαιναν από ανασφάλιστες πόρτες και ανοιχτά παράθυρα ή έκαναν διάρρηξη. Στις περισσότερες περιπτώσεις μπούκαραν νύχτα, όταν κοιμόντουσαν οι ένοικοι και έκλεβαν χρήματα κι αντικείμενα που μεταφέρονται αλλά και πωλούνται εύκολα, στη μαύρη αγορά -όπως κινητά τηλέφωνα, μικρές ηλεκτρονικές συσκευές, κοσμήματα, ρολόγια. Τους στόχους τους επέλεγαν αφού πρώτα παρακολουθούσαν τα βράδια τις κινήσεις των τουριστών και στη συνέχεια τους έκλεβαν την ίδια νύχτα κι εξαφανίζονταν.

Να σημειωθεί τέλος ότι ο 24χρονος Αλβανός, ανιψιός του φυγά Αλβανού αρχηγού, είχε ξανασυλληφθεί για διακεκριμένες κλοπές, είχε εκτίσει ποινή για αυτές στις ελληνικές φυλακές και είχε απελαθεί αλλά επέστρεψε παράνομα με άλλο όνομα στη χώρα μας. Γι' αυτό και καταδικάστηκε σε ένα χρόνο επιπλέον για ψευδή ανωμοτί κατάθεση και παράνομη είσοδο στη χώρα. 

 Ν.Κ.


NEWSLETTER