Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2015 17:13

Διαπολιτισμική επιμόρφωση 21 αστυνομικών υπαλλήλων στη Μεσσηνία (φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την

Ολοκληρώνεται αυτές τις ημέρες η διαπολιτισμική επιμόρφωση 21 υπαλλήλων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας, κατά των διακρίσεων λόγω εθνικής καταγωγής, φύλου και χρώματος δέρματος.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα του υπουργείου Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη, και χθες το απόγευμα στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος διοργανώθηκε σχετική εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας. Η επιστημονική αυτή εκδήλωση, με θέμα «Διαπολιτισμική επιμόρφωση και σεβασμός στη διαφορετικότητα», στόχευε στην παρουσίαση της εκπαιδευτικής φιλοσοφίας του εν λόγω προγράμματος - καθώς και στην ανταλλαγή απόψεων για το ρόλο της διαπολιτισμικής επιμόρφωσης, του σεβασμού της διαφορετικότητας και την καταπολέμηση των διακρίσεων.

Να σημειωθεί ότι από την Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας συμμετέχουν στην δεκαπενθήμερη επιμόρφωση εκτός από αστυνομικούς, πολιτικοί υπάλληλοι της Διεύθυνσης και δημοτικοί αστυνομικοί. 

Την χθεσινή εκδήλωση διοργάνωσαν το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας (ΚΕΜΕΑ) του υπουργείου Εσωτερικών, σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας.