Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2015 07:47

Δύο μεγάλες χασισοφυτείες στην Κορώνη

Γράφτηκε από την

Οκτώ συλλήψεις, οι τρεις στη Μεσσηνία, δύο μεγάλες χασισοφυτείες στην Κορώνη, μεγάλος αριθμός όπλων και πυρομαχικών, πολυτελή αυτοκίνητα και χρηματικά ποσά είναι τα μέχρι χθες το βράδυ αποτελέσματα αστυνομικής επιχείρησης για την εξάρθρωση μεγάλου κυκλώματος ναρκωτικών.

Η επιχείρηση βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη όλη τη χθεσινή ημέρα και αναμένεται σήμερα να γίνουν αναλυτικές ανακοινώσεις.

Οι έρευνες από την Υποδιεύθυνση Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με τις αντίστοιχες υπηρεσίες της αστυνομίας του νομού διεξάγονταν στα νότια προάστια της Αττικής, την Τροιζηνία και τη Μεσσηνία.

Σε ό,τι αφορά στη Μεσσηνία, οι τρεις συλληφθέντες συνδέονται με τις δύο μεγάλες χασισοφυτείες που εντοπίστηκαν σε περιοχή της Κορώνης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι δυο φυτείες είχαν πάνω από 300 δενδρύλλια και εγκαταστάσεις φυσικής και υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης. Βρέθηκαν ακόμα 700 γραμ. αποξηραμένο χασίς και όπλα. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις φυτείες στην Κορώνη οδήγησε η παρακολούθηση ύποπτου που είχε καταγωγή από την περιοχή και δραστηριοποιόταν στην Αττική.

Αστυνομικοί κύκλοι θεωρούν ότι πρόκειται για εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιείται στην παραγωγή-καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, στην προμήθεια από το εξωτερικό και στη συνέχεια μεταφορά και εισαγωγή ναρκωτικών.