Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2015 21:15

Το Τμήμα Δίωξης Καλαμάτας σε διεθνή αστυνομική επιχείρηση

Γράφτηκε από την

Το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας συμμετείχε στη διεθνή αστυνομική επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Blue Amber».

Η ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση υποστηρίχτηκε από τη Europol και πραγματοποιήθηκε το διάστημα από 4 Μαΐου μέχρι 24 Ιουνίου. Συμμετείχαν αστυνομικοί από τα 28 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης, 33 ακόμα χώρες και άλλοι διεθνείς εταίροι.

Από την Ελληνική Αστυνομία πραγματοποιήθηκαν 109 συλλήψεις για ναρκωτικά, κλεμμένα μέταλλα και απάτες σε βάρος αεροπορικών εταιρειών, ενώ κατασχέθηκαν διάφορες ποσότητες ναρκωτικών και μετάλλων. 

Ειδικότερα, το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας συμμετείχε το χρονικό διάστημα από 15 έως 19 Ιουνίου, στο κομμάτι αντιμετώπισης της εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών, μέσω των κεντρικών και περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας - μεταξύ αυτών και του αερολιμένα Καλαμάτας. Η συγκεκριμένη επιχείρηση συντονίστηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Στην επιχείρηση, στην οποία συμμετείχε πλήθος αστυνομικών, έγιναν 532 έλεγχοι επιβατών, 187 έλεγχοι δεμάτων αποστολής και 466 έλεγχοι αποσκευών.

Επίσης, στη διεθνή αστυνομική επιχείρηση συμμετείχε και η αστυνομική δύναμη του αεροδρομίου «Καπετάν Βασ. Κωνσταντακόπουλος» της Καλαμάτας (στην καταπολέμηση των απατών μέσω Διαδικτύου στον τομέα των αερομεταφορών), υπό το συντονισμό της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.