Σάββατο, 04 Ιουλίου 2015 14:24

Τσιγγάνοι είχαν ρημάξει σπίτια και ενοικιαζόμενα στην Πυλία, αλλά συνελήφθησαν στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
Τσιγγάνοι είχαν ρημάξει σπίτια και ενοικιαζόμενα στην Πυλία, αλλά συνελήφθησαν στην Καλαμάτα

Σπίτια και ενοικιαζόμενα δωμάτια στην περιοχή της Πυλίας είχαν ρημάξει το τελευταίο τρίμηνο τέσσερις τσιγγάνοι, οι οποίοι συνελήφθησαν το βράδυ της Πέμπτης στην Καλαμάτα από αστυνομικούς της  Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας σε συνεργασία με την ΟΠΚΕ Μεσσηνίας.

 

Είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση και “χτυπούσαν” σπίτια και ενοικιαζόμενα σε Φοινικούντα, Ευαγγελισμό, Μεθώνη και Καμάρια του Δήμου Πύλου – Νέστορος.

Μέχρι στιγμής έχουν είδη εξιχνιαστεί 16 περιπτώσεις κλοπών και απόπειρες. Πρόκειται για 4 τσιγγάνους ηλικίας 22, 28, 29 και 32 ετών αντίστοιχα. Οπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα οι συλληφθέντες δρούσαν οργανωμένα το τελευταίο τρίμηνο. Αφού επέλεγαν τους στόχους τους, εισέρχονταν στους χώρους (δωμάτια, οικείες κ.λπ.) από ανασφάλιστα σημεία ή διαρρηγνύοντας παράθυρα και πόρτες, κυρίως κατά τις ώρες που οι ιδιοκτήτες ή οι ένοικοι αυτών απουσίαζαν

Από τις 14 κλοπές και 2 απόπειρες, που είχαν διαπράξει τους τελευταίους τρεις μήνες είχαν αφαιρέσει χρήματα, χρυσαφικά, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα, κ.α. με τη συνολική αξία των κλοπιμαίων να ξεπερνάει τις 16.000 ευρώ σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Αναλυτικά κατά την έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα όχημα ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων, το χρηματικό ποσό των 245 ευρώ, προερχόμενο από την εγκληματική τους δραστηριότητα και 4 κινητά τηλέφωνα/

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ο οποίος τους παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή Καλαμάτας.

 

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται το προανακριτικό έργο από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, προκειμένου να εξακριβωθεί όλο το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας, η  συμμετοχή τους σε διάπραξη και άλλων συναφών αδικημάτων και η τυχόν εμπλοκή περισσοτέρων ατόμων στην εγκληματική ομάδα.


NEWSLETTER