Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2015 11:03

Πέντε συλλήψεις για κλοπές στις Κροκεές Λακωνίας

Γράφτηκε από την

Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται συνολικά πέντε Ελληνες, ηλικίας από 17 έως 44 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν χθες (15.7.2015) το μεσημέρι, στις Κροκεές Λακωνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

 

Ειδικότερα, χθες (15.7.2015) το μεσημέρι, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας, εντόπισαν τα παραπάνω άτομα και σε έρευνα που πραγματοποίησαν σε όχημα στο οποίο επέβαιναν, βρήκαν και κατέσχεσαν μικροποσότητα κάνναβης, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο, ένα εργαλείο-πολυκατσαβίδι και ένα κόσμημα, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν.

Όπως προέκυψε, από την αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Κροκεών, οι μετέπειτα συλληφθέντες είχαν αφαιρέσει το παραπάνω κινητό τηλέφωνο την 8.7. 2015, σε παραλιακή περιοχή τοπικής κοινότητας του Δήμου Ευρώτα Λακωνίας, από όχημα, ενώ είχαν διαπράξει και άλλες δύο διαρρήξεις- κλοπές σε οχήματα , την 4.7.2015 και την 6.7.2015, σε παραλιακές περιοχές τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Ευρώτα Λακωνίας, από όπου αφαίρεσαν συνολικά χρήματα και ηλεκτρονική συσκευή.    

Επιπλέον, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία τους, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κροκεών, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σκάλας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν μία κονσόλα μίξης ήχου, δύο μηχανήματα αναπαραγωγής μουσικής και δύο ραδιόφωνα αυτοκινήτου, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Κροκεών, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων. 

Όποιοι πολίτες ενδέχεται να αναγνωρίσουν κάποια από τα κατασχεθέντα αντικείμενα ή επιθυμούν να καταγγείλουν περιστατικά κλοπών, παρακαλούνται να προσέλθουν στο Αστυνομικό Τμήμα Κροκεών ή να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 27350-71309 και 27350-71100 για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας.