Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2015 20:19

Δύο "ορφανές" φυτείες με συνολικά 300 χασισόδεντρα στην περιοχή των Γαργαλιάνων (φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την

Δύο ακόμα "ορφανές" χασισοφυτείες εντοπίστηκαν και εκριζώθηκαν σήμερα το πρωί στην ευρύτερη περιοχή των Γαργαλιάνων. Συνολικά εκριζώθηκαν 300 χασισόδεντρα, ενώ εντοπίστηκε και πάνω από μισό κιλό κάνναβης.

 

Ειδικότερα η πρώτη περίπτωση αφορά χασισοφυτεία με 245 δενδρύλλια ύψους από 0,4 έως 2,5 μέτρα στην αγροτοδασική θέση Υδρέμματα μεταξύ Φλόκας και Βάλτας, όπου επίσης εντοπίστηκαν και 620 γραμμάρια κάνναβης ενώ η δεύτερη αφορά φυτεία 55 δενδρυλλίων ύψους από 1 έως 1,5 μέτρο στη θέση Καρβουνάκια κοντά στη Βάλτα.

Παράλληλα και στις δύο φυτείες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντικείμενα που σχετίζονται με την καλλιέργεια των φυτών κάνναβης (γλαστράκια, πλαστικά μπουκάλια κ.α.)

Η πρώτη φυτεία ποτιζόταν από αυτοσχέδια δεξαμενή μέσω πλαστικών υδροσωλήνων, ενώ η δεύτερη από δύο αυτοσχέδια δεξαμενές από νάιλον και ξύλα.

Στον εντοπισμό των δύο χασοσοφυτειών συνέδραμε και ελικόπτερο με θερμικές κάμερες, το οποίο πετούσε από την Τετάρτη πάνω από την ευρύτερη περιοχή.

 

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, ενώ οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ατόμων που καλλιεργούσαν τις φυτείες.