Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2015 20:31

2 τσιγγάνοι από την Ηλεία έκλεβαν στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον

Τουλάχιστον 5 διαρρήξεις και κλοπές, καθώς και μία απόπειρα διάρρηξης, είχαν διαπράξει στην Καλαμάτα δύο τσιγγάνοι από την Ηλεία.

Πρόκειται για έναν 23χρονο και έναν 35χρονο, οι οποίοι συνελήφθησαν το βράδυ της Τρίτης. Λίγο νωρίτερα είχαν διαρρήξει ένα διαμέρισμα στη συμβολή των οδών Κρήτης και Ακρίτα, απ' όπου άρπαξαν ένα τσαντάκι ώμου, και είχαν προσπαθήσει να μπουν σε ένα ακόμα διαμέρισμα στο ίδιο σημείο, αλλά έγιναν αντιληπτοί. Τους συνέλαβαν τελικά αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλαμάτας με τη συνδρομή της ΟΠΚΕ και της ομάδας ΔΙΑΣ.

Οπως αποδείχθηκε, κατά το χρονικό διάστημα από τις 26 Ιουνίου έως και τις 19 Ιουλίου οι δυο τσιγγάνοι είχαν διαρρήξει 4 ακόμα διαμερίσματα στην Καλαμάτα (στη συμβολή των οδών Βασ. Γεωργίου και Κοσμοπούλου, στη Μεθώνης, την Ιερολοχιτών και την Κορώνης) κλέβοντας χρυσαφικά, κοσμήματα και χρήματα, η αξία των οποίων ξεπερνάει -σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους- τα 4.500 ευρώ. Κατά τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επίσης δύο κινητά τηλέφωνα και 250 ευρώ μετρητά. Κατασχέθηκε επίσης ένα όχημα ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Ο συλληφθέντες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ο οποίος τους παρέπεμψε στον ανακριτή Καλαμάτας.

Οι έρευνες συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, για να διαπιστωθεί αν οι δυο άντρες εμπλέκονται και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.

Δ.Πλ.