Κυριακή, 26 Ιουλίου 2015 13:43

Προσπάθησε να την διευκολύνει να ταξιδέψει από Καλαμάτα για Στοκχόλμη αλλά συνελήφθησαν

Γράφτηκε από την
Προσπάθησε να την διευκολύνει να ταξιδέψει από Καλαμάτα για Στοκχόλμη αλλά συνελήφθησαν

Συνελήφθη, χθες (25.7.2015) το πρωί, στον Κρατικό Αερολιμένα Καλαμάτας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, ένας 55χρονος Ελληνας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία, για πλαστογραφία και διευκόλυνση της εξόδου από την Χώρα σε μη νόμιμους μετανάστες.

 

Για την ίδια υπόθεση, συνελήφθη και μία 37χρονη αλλοδαπή υπήκοος Συρίας, μη νόμιμη μετανάστης, καθώς επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων της 37χρονης, η οποία είχε σκοπό να ταξιδέψει, με πτήση από την Καλαμάτα για το αεροδρόμιο Arlanda της Στοκχόλμης, συνοδευόμενη από τον 55χρονο, διαπίστωσαν ότι το ταξιδιωτικό της έγγραφο ήταν προφανώς πλαστό.

Κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκε και κατασχέθηκε, ένα διαβατήριο Αρχών Γαλλίας, ενώ η 37χρονη συνόδευε και το ανήλικο παιδί της, για το οποίο υπέδειξε Διαβατήριο Αρχών Γαλλίας, το οποίο επίσης κατασχέθηκε.

Όπως προέκυψε, η 37χρονη είχε προμηθευτεί τα ταξιδιωτικά  έγγραφα (διαβατήρια) από τον 55χρονο, έναντι χρηματικού ανταλλάγματος. 

Οι συλληφθέντες  θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.


NEWSLETTER