Τρίτη, 28 Ιουλίου 2015 11:41

Εξιχνίαση κλοπών σε Γαργαλιάνους και Φιλιατρά

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Εξιχνίαση κλοπών σε Γαργαλιάνους και Φιλιατρά

Συνολικά 14 διαρρήξεις - κλοπές και απόπειρας κλοπής είχαν κάνει σε καταστήματα στα Φιλιατρά και τους Γαργαλιάνους ένας 22χρονος Βούλγαρος και ένας 19χρονος Αλβανός. Τις κλοπές εξιχνίασε η Ασφάλεια Καλαμάτας, σε συνεργασία με τα τοπικά αστυνομικά τμήματα. Από την εγκληματική τους δράση οι δύο διαρρήκτες είχαν αφαιρέσει χρήματα, φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, εργαλεία κ.α.,  η αξία των οποίων ξεπερνά τις 4.000 ευρώ.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας:
Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, σε συνεργασία με τα Αστυνομικά Τμήματα Φιλιατρών, Γαργαλιάνων και Καρδαμύλης,  δέκα τέσσερις (14) περιπτώσεις κλοπών και απόπειρας κλοπής σε καταστήματα, στα Φιλιατρά και τους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας.
Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται δύο αλλοδαποί, ένας (1) 19χρονος, υπήκοος Αλβανίας και ένας (1) 22χρονος, υπήκοος Βουλγαρίας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω, κατά το χρονικό διάστημα από την 26.4.2015 έως την 2.5.2015, είχαν διαρρήξει εννέα (9) καταστήματα στα Φιλιατρά Μεσσηνίας και τέσσερα (4) καταστήματα στους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας, ενώ είχαν αποπειραθεί να διαρρήξουν και ένα (1) κατάστημα στα Φιλιατρά Μεσσηνίας.
Συνολικά, από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, είχαν αφαιρέσει, χρήματα, φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, εργαλεία, τσιγάρα, οινοπνευματώδη ποτά κ.α., που η συνολική τους αξία ξεπερνά τις -4.000- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κυπαρισσίας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER