Τρίτη, 28 Ιουλίου 2015 15:37

Προφυλακίστηκε για τις 5 κλοπές ο τσιγγάνος

Γράφτηκε από την

Την προφυλάκιση του 35χρονου τσιγγάνου από την Ηλεία αποφάσισαν η ανακρίτρια και ο εισαγγελέας Καλαμάτας μετά την απολογία του το Σάββατο, για τις 5 διαρρήξεις και κλοπές, καθώς και μία απόπειρα διάρρηξης που έκανε στην Καλαμάτα μαζί με 23χρονο ομόφυλό του, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Οι δύο τσιγγάνοι έρχονταν στην Καλαμάτα με μια πολυτελή BMW και εκμεταλλεύονταν το ότι εδώ ήταν άγνωστα πρόσωπα για τους αστυνομικούς. Με τους τρόπους τους και το πολυτελές αυτοκίνητό τους κυκλοφορούσαν στην Καλαμάτα ως άτομα υπεράνω υποψίας, γιατί στις αστυνομικές αρχές της Ηλείας είναι γνωστοί για κλοπές. Συνελήφθησαν το βράδυ της περασμένης Τρίτης. Λίγο νωρίτερα είχαν διαρρήξει ένα διαμέρισμα στη συμβολή των οδών Κρήτης και Ακρίτα, απ' όπου άρπαξαν ένα τσαντάκι ώμου, ενώ είχαν προσπαθήσει να μπουν σε ένα ακόμα διαμέρισμα στο ίδιο σημείο, αλλά η ένοικος έβαλε τις φωνές και αυτοί έτρεξαν. Για κακή τους τύχη από εκεί περνούσε ένας αστυνομικός, ο οποίος ειδοποίησε τους συναδέλφους του και δεν τους έχασε από τα μάτια του μέχρι να φτάσουν ενισχύσεις. Τους συνέλαβαν τελικά λίγο πιο κάτω στην οδό Κρήτης αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλαμάτας με τη συνδρομή της ΟΠΚΕ και της ομάδας ΔΙΑΣ.

Οπως αποδείχθηκε, κατά το χρονικό διάστημα από τις 26 Ιουνίου έως και τις 19 Ιουλίου οι δύο τσιγγάνοι είχαν διαρρήξει 4 ακόμα διαμερίσματα στην Καλαμάτα κλέβοντας χρυσαφικά, κοσμήματα και χρήματα.

 

Ν.Κ.