Σάββατο, 08 Αυγούστου 2015 12:19

Εξιχνιάστηκαν 6 διαρρήξεις σε χωριά της Τρίπολης με λεία πάνω από 30.000 ευρώ!

Γράφτηκε από την
Εξιχνιάστηκαν 6 διαρρήξεις σε χωριά της Τρίπολης με λεία πάνω από 30.000 ευρώ!

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, 6 περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών σε οικίες, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Τρίπολης.

 

Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται δύο Ελληνες, ηλικίας 24 και 28 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς τους.

Επιπλέον, η σχηματισθείσα δικογραφία, περιλαμβάνει ακόμη έναν 17χρονο Ελληνα, ο οποίος κατηγορείται για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος. 

Ειδικότερα, μετά από συστηματική και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα και κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι ο 24χρονος και ο 28χρονος, μαζί με άγνωστους συνεργούς τους, διέπραξαν τις παρακάτω περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών: 

  1. Την 14.8.2014, στις Ρίζες Αρκαδίας, διέρρηξαν δύο οικίες και αφαίρεσαν συνολικά χρήματα, χρυσαφικά, κινητό τηλέφωνο, είδη ένδυσης και προσωπικά έγγραφα.
  2. Την 18.8.2014, στα Γιοκαρέϊκα Αρκαδίας, διέρρηξαν δύο οικίες και αφαίρεσαν συνολικά χρήματα, χρυσαφικά και κινητό τηλέφωνο.
  3. Την 24.8.2014, στην Επισκοπή Αρκαδίας, διέρρηξαν οικία και αφαίρεσαν χρυσαφικά και προσωπικά έγγραφα.
  4. Την 23/24.8.2014, στον Άγιο Σώστη Αρκαδίας, διέρρηξαν οικία και αφαίρεσαν χρήματα και χρυσαφικά.

Συνολικά, από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, είχαν αφαιρέσει χρυσαφικά, χρήματα, κινητά τηλέφωνα, προσωπικά έγγραφα και είδη ένδυσης, που η συνολική τους αξία ξεπερνά τις -31.000- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Επιπρόσθετα όπως προέκυψε, τα παραπάνω άτομα προμήθευσαν τον 17χρονο με δύο κινητά τηλέφωνα,  εκ των οποίων το ένα έναντι χρηματικού ποσού.  

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρίπολης, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης για την ταυτοποίηση των συνεργών, καθώς και για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων. 


NEWSLETTER