Τρίτη, 18 Αυγούστου 2015 13:12

Τουλάχιστον 7 λαθροκυνηγοί συνελήφθησαν σε 48 ώρες στην Αρκαδία

Γράφτηκε από την
Τουλάχιστον 7 λαθροκυνηγοί συνελήφθησαν σε 48 ώρες στην Αρκαδία

Σωρεία συλλήψεων λαθροκυνηγών παρατηρείται τις τελευταίες μέρες από την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή Πελοποννήσου στην περιοχή της Αρκαδίας. Έφθασαν να γίνουν συλλήψεις και πάνω από τον υγροβιότοπο της λίμνης Τάκα.

 

Συγκεκριμένα μέσα σε δύο 24ωρα έγιναν επτά συλλήψεις λαθροκυνηγών, οι οποίοι οδηγήθηκαν στη Δικαιοσύνη με την αυτόφωρη διαδικασία.

Ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Τρίπολης Γιώργος Ρουμελιώτης σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφερε ότι, «οι συλλήψεις έγιναν νύχτα με τους κυνηγούς να έχουν προβολείς και όπλα σε ορεινή περιοχή πάνω από τη λίμνη της Τάκας και συγκεκριμένα στην περιοχή "πατάκι" από Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες του Κυνηγετικού Συλλόγου Τρίπολης και του Κυνηγετικού Συλλόγου Αστρους, στις 2 τα ξημερώματα».

Ο κ. Ρουμελιώτης πρόσθεσε ότι έγιναν συλλήψεις ακόμα και το βράδυ της Παναγίας στην περιοχή της Ασέας και σήμερα τα ξημερώματα στην περιοχή της Κανδήλας.

Υπογράμμισε πως «μας λυπεί ιδιαίτερα το γεγονός. Είναι λαθροκυνηγοί και όχι κυνηγοί, όπως λέμε λαθρεπιβάτες και όχι επιβάτες, φοροφυγάδες και όχι φορολογούμενοι. Αυτούς τους ανθρώπους δεν τους θέλουμε. Είναι ξένο σώμα, λειτουργούν εις βάρος των κυνηγών».

Τέλος, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως η θηροφυλακή της περιοχής μας είναι πολύ δραστήρια και παράγει σπουδαίο έργο και την χαρακτήρισε ως την καλύτερη ίσως της Ελλάδας και αναφορικά με τους λαθροθήρες τόνισε «αυτοί είναι τουφεκιοφόροι, δεν είναι κυνηγοί και εμείς είμαστε αμείλικτοι για την προστασία των θηραμάτων».

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER