Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2015 15:45

Χασισόδεντρα μέχρι και... 5 μέτρα σε περιοχές των Δήμων Πύλου-Νέστορος και Μεσσήνης

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Χασισόδεντρα μέχρι και... 5 μέτρα σε περιοχές των Δήμων Πύλου-Νέστορος και Μεσσήνης

Σχεδόν 350 χασισόδεντρα, που κατά περίπτωση το ύψος τους έφτανε ακόμα και τα 5 μέτρα εντόπισαν την Τρίτη στη Μεσσηνία οι αστυνομικές δυνάμεις με τη βοήθεια και του ελικοπτέρου με τις ειδικές θερμικές κάμερες.

 

Ειδικότερα σε δασική περιοχή του όρους Κουφιέρος πλησίον Παλαιού Λουτρού και της Φλεσιάδας του Δήμου Πύλου - Νέστορος εντοπίστηκε σε ειδικά διαμορφωμένο και κατάλληλα εκχερσωμένο χώρο, φυτεία κάνναβης, όπου καλλιεργούνταν -318- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 3,5 έως 5 μέτρα περίπου, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. 

Επιπλέον, στο χώρο της φυτείας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους -8.980- γραμμαρίων, καθώς και αντικείμενα που σχετίζονται με την καλλιέργεια των φυτών κάνναβης.

Παράλληλα στις όχθες του Παμίσου εντοπίστηκαν σε ειδικά διαμορφωμένους και κατάλληλα εκχερσωμένους χώρους, δύο φυτείες κάνναβης, όπου στη μία καλλιεργούνταν -16- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 0,5 έως 4 μέτρα περίπου, ενώ στην άλλη καλλιεργούνταν -7- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 2 έως 5 μέτρα περίπου, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. 

Επιπλέον, στο χώρο της πρώτης φυτείας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ακόμη -4- εκριζωμένα δενδρύλλια κάνναβης και ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους -800- γραμμαρίων, ενώ στην δεύτερη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ακόμη 5 τμήματα φυτών κάνναβης.

Επίσης και στις δύο φυτείες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντικείμενα που σχετίζονται με την καλλιέργεια των φυτών κάνναβης.

Το προανακριτικό έργο σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, ενώ οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ατόμων που καλλιεργούσαν τις φυτείες.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER