Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2015 08:38

345 χασισόδεντρα αποκάλυψε το ελικόπτερο της αστυνομίας στη Μεσσηνία

Γράφτηκε από την

Στις όχθες του Παμίσου ανάμεσα σε καλαμιώνες και στο βουνό Κουφιέρος κοντά στο Αληκοντούζι, κρυμμένα μέσα στα δέντρα, οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας βρήκαν προχθές συνολικά 345 χασισόδεντρα 5 μέτρα ύψος, καθώς και πάνω από 9,5 κιλά χασίς. Τις φυτείες είδαν από ελικόπτερο - ενώ τη Δευτέρα ανακάλυψαν μια ακόμα φυτεία με 23 χασισόδεντρα 3 μέτρα ύψος, στο χτήμα 36χρονου στην Αμφεια.

Οι αστυνομικοί ξέρουν μόνο τους τρεις καλλιεργητές της φυτείας στην Αμφεια, για τους οποίους αναμένεται να βγουν εντάλματα σύλληψης. Για τις άλλες τρεις φυτείες, τις δύο στους καλαμιώνες του Παμίσου και τη μια με 318 δέντρα 5 μέτρων και καλύβα - παρατηρητήριο σε ύψωμα στο βουνό Κουφιέρος, οι καλλιεργητές άκουσαν το ελικόπτερο και τις εγκατέλειψαν. Αφησαν όμως πίσω τους εργαλεία και άλλο εξοπλισμό, που μπορεί να φανεί χρήσιμος για να ανακαλύψει η Δίωξη τα στοιχεία τους και να συλληφθούν.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν στις όχθες του Παμίσου, μέσα στα καλάμια, δύο ξεχωριστές φυτείες. Στη μία καλλιεργούνταν 16 δενδρύλλια χασίς, ύψους από 0,5 έως 4 μέτρα, ενώ στην άλλη καλλιεργούνταν 7 δενδρύλλια, ύψους από 2 έως 5 μέτρα. Το πότισμα των φυτών γινότανε με μπουγέλα και μοτέρ ποτίσματος, που έφερνε το νερό από το ποτάμι. Επιπλέον, στο χώρο της φυτείας με τα 16 δέντρα χασίς βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ακόμη 4 ξεριζωμένα δένδρα και ποσότητα χασίς συνολικού βάρους 800 γραμμαρίων -ενώ στην άλλη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν άλλα πέντε κομμάτια από κορμούς χασισόδεντρων.

 

ΑΛΗΚΟΝΤΟΥΖΙ

Οργανωμένη μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια ήτανε η φυτεία που βρήκανε στο βουνό Κουφιέρος, κοντά στο χωριό Παλαιό Λουτρό (Αληκοντούζι) και τη Φλεσιάδα, όπου καλλιεργούνταν 318 δέντρα χασίς, ύψους από 3,5 έως 5 μέτρα. Δέντρα έκρυβαν τα... θηριώδη χασισόδεντρα από τα αδιάκριτα μάτια. Σε ένα ύψωμα πάνω από τη φυτεία οι καλλιεργητές είχαν φτιάξει καλύβα, όπου έμεναν και χρησιμοποιούσαν και ως παρατηρητήριο για να ελέγχουν τη γύρω περιοχή. Οι αστυνομικοί βρήκαν μέσα τρόφιμα, πετρογκάζ για το μαγείρεμα και άλλα πράγματα που μαρτυρούν ότι κάποιοι έμεναν εκεί και φύλαγαν τη χασισοκαλλιέργεια· είχανε επίσης εγκαταστήσει αυτόματο πότισμα με ηλεκτρονικούς χρονοδιακόπτες που λειτουργούσαν με μπαταρίες και σταγονίδια τα οποία κατέληγαν στη ρίζα κάθε χασισόδεντρου. Το νερό το έπαιρναν από τον κεντρικό αγωγό ύδρευσης, κάπου ένα χιλιόμετρο μακριά από τη φυτεία, με λάστιχο που είχαν θαμμένο σε όλη τη διαδρομή για να μην υποψιαστεί κανείς. Επίσης οι αστυνομικοί βρήκαν θαμμένα στο έδαφος, μέσα σε πλαστικά βαρέλια, εργαλεία και άλλο καλλιεργητικό εξοπλισμό.

Επιπλέον, στο χώρο της χασισοφυτείας βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα χασίς συνολικού βάρους 8.980 γραμμαρίων.

 

ΑΜΦΕΙΑ

Τη χασισοφυτεία στην Αμφεια οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας την παρακολουθούσαν για να δουν ποιοι άλλοι εκτός του 36χρονου Ελληνα ιδιοκτήτη του χτήματος συμμετέχουν στην καλλιέργειά της. Τη Δευτέρα, κι ενώ παρακολουθούσαν έξω από την περίφραξη του χτήματος, στη θέση Πυργιωτέικα, είδαν έναν 22χρονο και έναν 23χρονο -Ελληνες και οι δύο- να μπαίνουν μέσα. Ο ένας μάλιστα μιλούσε στο τηλέφωνο εκείνη την ώρα με τον 36χρονο - όμως οι αστυνομικοί δεν κατάφεραν να τους αιφνιδιάσουν και έφυγαν τρέχοντας. Στην έρευνα που ακολούθησε, εκτός από τα 23 χασισόδεντρα στη φυτεία, ύψους από 2,5 έως 3 μέτρα, οι αστυνομικοί βρήκαν ακόμη σε αποθήκη μέσα στο χτήμα: 4 ξεριζωμένα δενδρύλλια χασίς, 1.743 γραμ.  χασίς, κυνηγετικό όπλο, 2 ζώνες με 44 φυσίγγια, 2 συσκευές ασύρματης επικοινωνίας (μοτορόλα).