Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2015 13:24

Μεγάλη χασισοφυτεία με 366 δενδρύλλια στους Βουτιάνους Λακωνίας

Γράφτηκε από την
Μεγάλη χασισοφυτεία με 366 δενδρύλλια στους Βουτιάνους Λακωνίας

 

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, εντοπίστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, με τη συνδρομή του ελικοπτέρου της ΕΛΑΣ, στους Βουτιάνους Λακωνίας, φυτεία κάνναβης αποτελούμενη από -366- δενδρύλλια. 

 

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν, χθες (26.8.2015) το βράδυ, στη Σπάρτη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, δύο Ελληνες, ηλικίας 41 και 45 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων, πραγματοποιήθηκε χθες (26.8.2015) το μεσημέρι, επιχείρηση και εξερεύνηση, στους Βουτιάνους.

Κατά την επιχείρηση, εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, η οποία αποτελούνταν από -366- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 0,5 έως 4 μέτρα, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. Επιπλέον, στο χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντικείμενα που σχετίζονται με την καλλιέργεια των δενδρυλλίων κάνναβης.

Όπως προέκυψε, την φυτεία καλλιεργούσαν ο 41χρονος και ο 45χρονος, οι οποίοι και συνελήφθησαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης. Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης.

 


NEWSLETTER