Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2015 13:46

Το κινητό τηλέφωνο πρόδωσε το ζευγάρι των διαρρηκτών, που "χτυπούσαν" σε Βέργα, Παλιοχώρα και Μαντίνεια

Γράφτηκε από την
Το κινητό τηλέφωνο πρόδωσε το ζευγάρι των διαρρηκτών, που "χτυπούσαν" σε Βέργα, Παλιοχώρα και Μαντίνεια

Το κινητό τηλέφωνο που τους έπεσε σε μια διάρρηξη πρόδωσε το ζευγάρι που συνέλαβαν προχθές το μεσημέρι στην οδό Αθηνών στην Καλαμάτα οι αστυνομικοί της τοπικής Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας. Είναι το ζευγάρι που ξάφριζε τους ιδιοκτήτες σπιτιών την ώρα που αυτοί κοιμούνταν στα κρεβάτια τους και έγραφε γι' αυτούς στο προχθεσινό φύλλο η "Ε".

Σύμφωνα λοιπόν με την επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας φέρονται ότι έκαναν συνολικά 5 κλοπές και απόπειρα κλοπής, ενώ η Ασφάλεια συνεχίζει να ψάχνει στοιχεία για τη συμμετοχή τους σε περισσότερες. Χθες το ζευγάρι οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο στην ανακρίτρια Καλαμάτας. 

Οπως γράφαμε ο 36χρονος άνδρας και η 22χρονη σύντροφός του συνελήφθησαν προχθές το μεσημέρι στην οδό Αθηνών, μετά από την τελευταία κλοπή που έκαναν τα ξημερώματα της ίδιας μέρας σε σπίτι στη Βέργα. Το ζευγάρι έκλεψε από το σπίτι 450 ευρώ και χρυσαφικά, άφησε όμως πίσω του ένα κινητό τηλέφωνο το οποίο οδήγησε τους αστυνομικούς στη σύλληψή τους. Εξάλλου, κανένας από τους δύο δεν ήτανε άγνωστος στις αστυνομικές αρχές και ο 36χρονος έχει ξανακάνει κλοπές. Οπως λοιπόν προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δυο τους από τις 16 Ιουλίου μέχρι και τη σύλληψή τους έκαναν συνολικά 4 κλοπές και μία απόπειρα κλοπής σε σπίτια και 2 καταστήματα στην Παλιόχωρα, τη Βέργα και στην ευρύτερη περιοχή της Μικρής Μαντίνειας. Απ' όπου είχαν αφαιρέσει χρήματα, χρυσαφικά, ηλεκτρονικό υπολογιστή, τρία κινητά τηλέφωνα και διάφορα προσωπικά αντικείμενα, έγγραφα και βιβλιάρια καταθέσεων. Το ζευγάρι των συλληφθέντων συνήθιζε να μπαίνει από μπαλκονόπορτες την ώρα που οι ένοικοι κοιμούνταν μέσα. Εκτός από τα σπίτια, μπήκαν και σε δύο εστιατόρια στην Μικρή Μαντίνεια, τις ώρες που αυτά ήτανε κλειστά, απασφαλίζοντας τα παράθυρα. Στο ένα έκλεψαν 80 ευρώ και από το άλλο 400 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο. Η απόπειρα κλοπής έγινε σε σπίτι στην Παλιόχωρα, ενώ στην ίδια περιοχή είχαν μπει στις 13 Αυγούστου σε σπίτι και είχαν κλέψει 250 ευρώ, έναν υπολογιστή, δύο κινητά τηλέφωνα, πορτοφόλια και βιβλιάρια καταθέσεων. 


NEWSLETTER