Δευτέρα, 30 Μαΐου 2011 19:32

Εξαρθρώθηκε σπείρα κλεφτών στην Αρκαδία

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Εξαρθρώθηκε σπείρα κλεφτών στην Αρκαδία

Συνελήφθησαν τις πρωινές ώρες της 27 Μαϊου 2011, στην Τρίπολη, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης, έξι ημεδαποί, ηλικίας από 22 έως 26 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής ομάδας, με σκοπό τη διάπραξη ληστειών και κλοπών.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, οι συλληφθέντες, σε χρόνο που δεν έχει προσδιορισθεί επακριβώς, αλλά τουλάχιστον προ επταμήνου, συγκρότησαν μαζί και με άλλα άτομα, τα οποία δεν έχουν εντοπιστεί, ομάδα με διαρκή και δομημένη δράση, δρώντας με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, επιδιώκοντας την κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια διάπραξη ληστειών και κλοπών σε βάρος πολιτών, καταστημάτων και επιχειρήσεων στην Τρίπολη και στην ευρύτερη περιοχή.
Από την αστυνομική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί, μέχρι τώρα, οι ακόλουθες περιπτώσεις:

Τις νυχτερινές ώρες της 11/12-4-2011 αφαίρεσαν από επιχείρηση, Φ.Ι.Χ. αυτοκίνητο, με το οποίο στη συνέχεια μετέβησαν σε λατομείο αδρανών υλικών, από το οποίο αφαίρεσαν ποσότητα πετρελαίου κίνησης. Στη συνέχεια μετέβησαν στον εργοταξιακό χώρο του ΑΗΣ/ΔΕΗ Μεγαλόπολης, όπου με την απειλή όπλων απέσπασαν από τους εκεί φύλακες ένα (1) Ι.Χ.Φ. υπηρεσιακό αυτοκίνητο. Από εκεί με το αφαιρεθέν Φ.Ι.Χ. αυτοκίνητο της Δ.Ε.Η. μετέβησαν στο εργοστάσιο κεραμοποιίας, όπου αφού ακινητοποίησαν εργαζόμενο υπάλληλο, απέσπασαν το χρηματοκιβώτιο, που περιείχε ικανό χρηματικό ποσό.

Το χρονικό διάστημα από 27/11 – 29/11-2010 αφαίρεσαν από υπερήλικη μεγάλο χρηματικό ποσό, αφού διέρρηξαν την οικία της.

Τις νυχτερινές ώρες της 18-3-2011 αφού διέρρηξαν τρία (3) καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, απέσπασαν ικανό χρηματικό ποσό και

Τις νυχτερινές ώρες της 9-4-2011 αφού διέρρηξαν τα γραφεία επιχείρησης, αφαίρεσαν μεγάλο χρηματικό ποσό.

Εξετάζεται η συμμέτοχή τους και σε άλλες περιπτώσεις κλοπών και ληστειών.

Οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Τρίπολης.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER