Δευτέρα, 30 Μαΐου 2011 22:13

Μπαράζ κλοπών στην οδό Ψαρών

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Μπαράζ κλοπών στην οδό Ψαρών

Μπαράζ κλοπών σημειώθηκε χθες τα ξημερώματα στην οδό Ψαρών της Καλαμάτας. Οι δράστες χτύπησαν τουλάχιστον 5 μαγαζιά στη σειρά, παραβιάζοντας τις εισόδους κι αρπάζοντας όσα… ψιλά κυρίως υπήρχαν στις ταμειακές μηχανές.
Οι διαρρήξεις έγιναν σε καταστήματα που βρίσκονται απέναντι από τη Νομαρχία: κομμωτήριο, ψησταριά, ουζερί, φούρνος και είδη βάπτισης. Το σημείο αυτό της πόλης, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας έχει πολύ μεγάλη κίνηση, τις νύχτες μένει έρημο και σκοτεινό. Επαγγελματίες της περιοχής διαμαρτύρονται για την έλλειψη ασφάλειας και ζητούν περισσότερη αστυνόμευση.
Από τα στοιχεία που είχαν προκύψει μέχρι χθες το μεσημέρι, δράστες των κλοπών ήταν 2 άντρες αγνώστων στοιχείων. Σύμφωνα με όσα πληροφορηθήκαμε, σε μια περίπτωση ο ένας εξ αυτών έχει καταγραφεί να μπαίνει κουκουλοφόρος σε κατάστημα από την παραβιασμένη είσοδο, να αδειάζει τα συρτάρια και να αρπάζει τα ψιλά.
Από το κατάστημα βαπτιστικών της Αθανασίας Βούρλα οι κλέφτες πήραν περίπου 30 ευρώ σε ψιλά από την ταμειακή. Για την ίδια πάντως μεγαλύτερη σημασία έχει η ζημιά που προκάλεσαν στην πόρτα του μαγαζιού (υπολογίζεται στα 150 ευρώ) αλλά και η ψυχική οδύνη που ένιωσε όταν ειδοποιήθηκε πως το μαγαζί της είναι… ανοιχτό. Θυμάται μάλιστα ότι πριν από 2 χρόνια είχε γίνει πάλι κλοπή στο κατάστημά της, όταν κάποιος άγνωστος άρπαξε ένα πορτοφόλι από μια γυναικεία τσάντα. Αγανακτεί λοιπόν, καθώς «μιλάμε για μια μικρή πόλη, η οποία θα μπορούσε να είναι περισσότερο ελεγχόμενη. Δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει προστασία, να μην μπορούν να βρουν ποιοι είναι όλοι αυτοί οι δράστες!». Οπως περιγράφει η κ. Βούρλα, τη νύχτα στην οδό Ψαρών δεν κυκλοφορεί ψυχή κι επικρατεί το απόλυτο σκοτάδι. «Μόνο να μας τα παίρνουν και να μας απειλούν για τους φόρους μπορούν. Να ανταποδώσουν με ασφάλεια όμως δεν μπορούν», σχολιάζει.
Ο Αλέξης Χρονόπουλος από το ουζερί πέφτει… 5η φορά θύμα διάρρηξης. Αυτή τη φορά οι δράστες μπήκαν στο μαγαζί του από μια βοηθητική είσοδο χρησιμοποιώντας λοστό. Αρπαξαν καμιά 50αριά ευρώ από την ταμειακή, αλλά το χειρότερο είναι πως έκλεψαν και μια φωτογραφική μηχανή με οικογενειακές στιγμές σε φωτογραφίες και βίντεο. Το υλικό αυτό που έχασε είναι ό,τι σημαντικότερο είχε στο μαγαζί, μας είπε ο ίδιος, και γι' αυτό στεναχωρήθηκε κυρίως.
Στο φούρνο Σπυρόπουλου οι υπάλληλοι βρήκαν το πρωί ορθάνοιχτα τα συρτάρια. Οι άγνωστοι είχαν διαρρήξει μια βοηθητική είσοδο και είχαν αναστατώσει το χώρο. Ζημιές από τις διαρρήξεις προκλήθηκαν επίσης στη γειτονική ψησταριά και στο κομμωτήριο.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER