Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2015 12:02

Απάτη σε βάρος επαγγελματιών στην Καλαμάτα με... λεία πάνω από 2.500 ευρώ

Γράφτηκε από τον
Απάτη σε βάρος επαγγελματιών στην Καλαμάτα με... λεία πάνω από 2.500 ευρώ

 

Νέα υπόθεση απάτης σε βάρος επαγγελματιών αποκαλύφθηκε στην Καλαμάτα.

Οπως προέκυψε μετά από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας ένας 37χρονος προσποιούμενος των εξωτερικό συνεργάτη σε αντιπροσωπείες αυτοκινήτων κατάφερε να αποσπάσει χρήματα για δήθεν προμήθεια ανταλλακτικών.

Ειδικότερα στις 24 και στις 27 Απριλίου τηλεφώνησε σε δύο αντιπροσωπείες αυτοκινήτων προσποιούμενος τον αδερφό συγκεκριμένου εξωτερικού συνεργάτη των επιχειρήσεων και χρησιμοποιώντας αληθή στοιχεία τρίτων, τα οποία γνώριζε, τους έπειθε να παραλάβουν τα ανταλλακτικά. Αυτά τα έστελνε με ταξί στους επαγγελματίες μέσα σε κουτιά, τα οποία όμως αντί για ανταλλακτικά είχαν... CD. Οι οδηγοί ταξί, που μετέφεραν τα πακέτα, παρά το γεγονός ότι παραδίδοντας τα, παραλάμβαναν και το συμφωνηθέν χρηματικό ποσό, εν είδει αντικαταβολής, αποδείχθηκε ότι δεν έχουν κάποια εμπλοκή στην απάτη, καθώς δεν γνώριζαν τι ακριβώς μετέφεραν.

Από τους δύο παραπάνω επαγγελματίες κατάφερε να αποσπάσει τα ποσά των 1.520 και 1.150 ευρώ αντίστοιχα, ενώ λίγες ημέρες αργότερα, στις 2 Μαΐου προσπάθησε να εξαπατήσει με την ίδια μέθοδο έναν ακόμα επαγγελματία χωρίς όμως να τον... πείσει.

Η ταυτότητα του 37χρονου απατεώνα έγινε γνωστή μέσω εξέτασης του γραφικού του χαρακτήρα από κάποια δελτία αποστολής και αποδείξεις, που έστελνε μαζί με τα πακέτα. Σε βάρος του έχει ήδη σχηματιστεί δικογραφία για απάτη, ενώ όπως αποδείχθηκε έχει απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές και κατά το παρελθόν για υποθέσεις απάτης σε διάφορες περιοχές της Πελοποννήσου.

Δ.Πλ.


NEWSLETTER