Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2015 09:23

Εκρήξεις μυστήριο σε Καλαμάτα - Μυστρά με... υπογραφή το δελφικό "Ε": (βίντεο και φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την
Εκρήξεις μυστήριο σε Καλαμάτα - Μυστρά με... υπογραφή το δελφικό "Ε": (βίντεο και φωτογραφίες)

Δύο εκρήξεις-μυστήριο, που προκάλεσαν μόνο υλικές ζημιές,  αναστάτωσαν χθες την Καλαμάτα και το Μυστρά στη Λακωνία. 

Η πρώτη έκρηξη έγινε λίγο μετά τις 4 το πρωί στην αυλή της Τράπεζας της Ελλάδας στην Καλαμάτα, και δύο ώρες αργότερα ακολούθησε έκρηξη στο άγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στο Μυστρά. Και στους δύο τόπους των εκρήξεων οι αστυνομικοί βρήκαν γραμμένο με σπρέι το δελφικό γράμμα "Ε" το οποίο χρησιμοποιούν δωδεκαθεϊστές-εθνικιστές. 

Γύρω από το “Ε” έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια πολλές μεταφυσικές θεωρίες στις οποίες εμπλέκονται... εξωγήινοι πολεμιστές από την Ανδρομέδα και το Σείριο, Ελοχίμ, Νεφελίμ και οι “Ελ”. Οι οπαδοί αυτών των θεωριών συνήθως είναι φανατικοί εθνικιστές που στρέφονται μεταξύ άλλων κατά του καπιταλισμού, του χριστιανισμού και του Βυζαντίου. Κανένας όμως αυτή τη στιγμή δεν ξέρει ακόμα αν οι βομβιστές είναι όντως δωδεκαθεϊστές εθνικιστές, αν το “Ε” γράφτηκε για να παραπλανήσει τις διωκτικές αρχές ή αν είναι απλώς μια ανόητη φάρσα κάποιων νεαρών.

 

Η ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Στην Τράπεζα της Ελλάδος στην Καλαμάτα, οι δράστες τοποθέτησαν τον μεταλλικό σωλήνα με την πυρίτιδα πίσω από την γκαραζόπορτα, επί της οδού Νικηταρά, δίπλα σε κάτι μάρμαρα. Οταν έγινε η έκρηξη κάποια κομμάτια από το σωλήνα πετάχτηκαν στην είσοδο της απέναντι πολυκατοικίας όπου στεγάζεται στο ισόγειο η Εθνική Τράπεζα. Τα θραύσματα άνοιξαν μια τρύπα στην τζαμαρία της εισόδου της πολυκατοικίας, ενώ για να τοποθετήσουν τον αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό οι δράστες εκμεταλλεύτηκαν το κενό που έχει από κάτω η γκαραζόπορτα και τον έσπρωξαν μέσα. 

Το δελφικό γράμμα "Ε" γράφτηκε με μαύρο σπρέι στον μαντρότοιχο αριστερά της πόρτας. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ακριβώς πάνω από την γκαραζόπορτα υπάρχει μια κάμερα ασφαλείας, και από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας ερευνώνται τα βίντεο κάθε κάμερας που μπορεί να δώσει στοιχεία για την ταυτότητα των δραστών. Μάλιστα, μέχρι αργά χθες το βράδυ στην Ασφάλεια προσέρχονταν και έδιναν καταθέσεις μάρτυρες - οι οποίοι μπορεί να είδαν ή να άκουσαν κάτι που θα οδηγήσει την αστυνομική έρευνα σε ασφαλή συμπεράσματα για το ποιοι ήταν αυτοί που τοποθέτησαν τον μηχανισμό, αλλά και για τους λόγους για τους οποίους το έκαναν. 

Πάντως δεν κρίθηκε απαραίτητο να κατέβει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ή άλλο κλιμάκιο ειδικής υπηρεσίας για τη διερεύνηση της υπόθεσης, την οποία ανέλαβε εξ ολοκλήρου η Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας με επικεφαλής τον ταξίαρχο Διαμαντή Μητρόπουλο. Τις έρευνες διεξάγει ο διευθυντής της Ασφάλειας Καλαμάτας Βασίλης Τσιγαρίδης, ο οποίος μαζί με τον ταξίαρχο βρέθηκαν από τις πρώτες στιγμές της έκρηξης στο σημείο. 

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι λίγες ώρες μετά ήρθαν και οι πυροτεχνουργοί της Ασφάλειας Τρίπολης, οι οποίοι επιβεβαίωσαν ότι πρόκειται για έναν μεταλλικό σωλήνα γεμισμένο με πυρίτιδα - δηλαδή ένα βαρελότο σαν αυτά που φτιάχνουν το Πάσχα.

Ν.Κ.


NEWSLETTER