Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2015 12:15

Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Γράφτηκε από την
Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Στην επιχείρηση συνελήφθησαν 57 άτομα, προσήχθησαν 244 και έγινε έλεγχος σε 647.

 

Επιπλέον, έγιναν έλεγχοι σε 671 οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά 302 παραβάσεις. Εξιχνιάστηκαν μία περίπτωση απάτης στην Αρκαδία, τρεις περιπτώσεις κλοπών στην Κορινθία και μία περίπτωση κλοπής στη Λακωνία. Κατασχέθηκαν ποσότητες ηρωίνης και κάνναβης, ζυγαριά ακριβείας κ.α. 

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, έγινε χθες  εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε 647 άτομα, εκ των οποίων 522 ήταν Ελληνες και 125 αλλοδαποί, καθώς και σε 671 οχήματα. 

Επιπλέον, προσήχθησαν 244 άτομα, από τα οποία 161 ήταν Ελληνες και 83 ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 57 άτομα.

Επιπλέον εξιχνιάστηκαν: από το Αστυνομικό Τμήμα Μεγαλόπολης, μία περίπτωση απάτης, σε βάρος ζεύγους ηλικιωμένων ημεδαπών, η οποία είχε γίνει την 19.10.2015 σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μεγαλόπολης Αρκαδίας. Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία, σε βάρος μίας 22χρονης ημεδαπής και ενός 51χρονου ημεδαπού, για απάτη. Από το Αστυνομικό Τμήμα Βραχατίου, μία περίπτωση κλοπής σε κατάστημα ημεδαπού, η οποία είχε γίνει την 5.4.2013 σε τοπική κοινότητα του Δήμου Βέλου-Βόχας Κορινθίας. Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία, σε βάρος ενός 34χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αλβανίας, για κλοπή. Από το Αστυνομικό Τμήμα Βραχατίου, δύο περιπτώσεις κλοπών, σε οικίες ημεδαπών, οι οποίες είχαν γίνει την 5/8.11.2012 σε τοπική κοινότητα του Δήμου Βέλου-Βόχας Κορινθίας. Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίσθηκε δικογραφία, σε βάρος ενός 25χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αλβανίας, για κλοπή.

Από το Αστυνομικό Τμήμα Νεάπολης, μία περίπτωση κλοπής σε οικία ημεδαπού, η οποία την 1/24.7.2013 σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας. Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία, σε βάρος ενός 59χρονου ημεδαπού, για κλοπή.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά 291 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και 11 παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, ενώ κατασχέθηκαν: μικροποσότητα ηρωίνης, μικροποσότητα και τσιγαριλίκι κάνναβης, στην Κορινθία. Ποσότητα κάνναβης, βάρους -35,9- γραμμαρίων, ζυγαριά ακριβείας, αυτοσχέδια ράβδο (γκλοπ) και κινητό τηλέφωνο, στη Λακωνία. Ποσότητα ηρωίνης, βάρους -8,8- γραμμαρίων και ποσότητα κάνναβης, βάρους -10,5- γραμμαρίων, στη Μεσσηνία. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς. 

 


NEWSLETTER