Πέμπτη, 05 Νοεμβρίου 2015 08:32

"Συνεργεία" διάλυσης κλεμμένων μηχανών σε Βαλύρα, Σκάλα και Τσουκαλέικα

Γράφτηκε από την

Στα ίχνη ενός 51χρονου μηχανικού αυτοκινήτων ο οποίος φέρεται ότι έκλεβε μηχανές από την Αθήνα, τις οποίες διέλυαν στη Μεσσηνία, βρίσκεται η Ασφάλεια Καλαμάτας.

Ο 51χρονος κατάγεται από τη Σκάλα αλλά μένει στην Αθήνα. Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας εξιχνίασαν τις προηγούμενες μέρες δύο περιπτώσεις κλοπής μοτοσυκλετών από το Αιγάλεω, στις 4 και 13 Ιουλίου του 2011. Ηδη έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος του μηχανικού αυτοκινήτων για τις δύο αυτές κλοπές και η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται, καθώς σε παράνομο υπαίθριο συνεργείο στη Βαλύρα και σε άλλους χώρους και αποθήκες τόσο στο ίδιο χωριό, όσο και σε δύο ακόμη περιπτώσεις στη Σκάλα αλλά και σε μία στα Τσουκαλέικα, βρήκαν πλήθος από εξαρτήματα μοτοσυκλετών, που η αξία τους ανέρχεται στα 85.000 ευρώ.

Η Ασφάλεια ξεκίνησε να ερευνά την υπόθεση αυτή εδώ και μερικούς μήνες και όλα έδειχναν προς τον 51χρονο από τη Σκάλα, ο οποίος φέρεται ότι «έσπρωχνε» τα κλεμμένα από την περιοχή της Αττικής σε 5 συγκεκριμένα άτομα, στα χωριά της Βαλύρας, της Σκάλας και των Τσουκαλεΐκων. Οι έρευνες σε αυλές σπιτιών και αποθήκες που ανήκουν σε αυτούς τους 5 αποκάλυψαν πλήθος εξαρτημάτων μοτοσυκλετών, καθώς και 3 ολόκληρες μοτοσυκλέτες (σ.σ. οι δύο είναι αυτές που είχαν κλαπεί στο Αιγάλεω και επιστράφηκαν στους ιδιοκτήτες τους), αλλά και ηλεκτρικά εργαλεία. Ηδη στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών (ΔΕΕ) της Αθήνας εξετάζονται τα ευρήματα, ώστε να συνδεθούν με συγκεκριμένες κλοπές και να βρεθούν οι ιδιοκτήτες. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα έρευνες, φαίνεται ότι οι 5 Ελληνες, ηλικίας από 24 έως 53 ετών, είχαν ως αποκλειστικό προμηθευτή τους τον μηχανικό αυτοκινήτων και γνώριζαν πως ήταν κλεμμένα. Γι' αυτό και τους αποδόθηκαν κατηγορίες για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, αν και κάποιοι από αυτούς υποστήριξαν ότι ο μηχανικός από τη Σκάλα τους υποσχόταν ότι θα τους στείλει τα παραστατικά. Πάντως κανένας τους δεν συνελήφθη γιατί έχει παρέλθει το αυτόφωρο, ενώ όπως αναφέρουν πληροφορίες αυτά που βρέθηκαν στις αποθήκες και τις αυλές σπιτιών δεν είναι και τα μοναδικά, καθώς εκτιμάται πως πολλά περισσότερα ανταλλακτικά από κλεμμένες μηχανές έχουν πουληθεί από τους 5 Μεσσήνιους. Μάλιστα φέρονται ότι κάποια από αυτά τα εξαρτήματα χρησιμοποιούσαν και οι ίδιοι, ενώ δεν έχουν προκύψει σε αυτό το στάδιο της έρευνας στοιχεία ότι ο 51χρονος δρούσε σε κύκλωμα. Αντίθετα φαίνεται ότι η πλούσια δράση του περιοριζόταν στην... προσωπική εργασία. Η έρευνα από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας συνεχίζεται και βέβαια δεν αποκλείεται τίποτα.

Ν.Κ.