Παρασκευή, 06 Νοεμβρίου 2015 08:55

Από την Καλαμάτα στο Ρέντη βρέθηκαν οι κλεμμένοι φορτωτές

Γράφτηκε από την

Σε μεταφορική εταιρεία στο Ρέντη στον Πειραιά εντόπισαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλαμάτας τους δύο φορτωτές που επιτήδειοι έκλεψαν προχθές από εργολάβο στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Τους δύο φορτωτές θα τους έστελναν στην Κρήτη, αλλά η τοπική Υποδιεύθυνση Ασφαλείας πρόλαβε χάρη στη μεθοδική συλλογή των στοιχείων να ακολουθήσει τη διαδρομή των κλεμμένων μηχανημάτων και να τα βρει πριν μπουν στο πλοίο.

Οι δράστες βάζουν μεταφορικές εταιρείες να κάνουν τη δουλειά γι' αυτούς και όπως μάθαμε, από την Καλαμάτα τα μηχανήματα φόρτωσε μια άλλη μεταφορική εταιρεία με έδρα τον Ασπρόπυργο. Σε μια προσπάθεια λοιπόν να καλύψουν τα ίχνη τους, οι επιτήδειοι είχαν δώσει εντολή σε άλλο γραφείο μεταφορών με έδρα το Ρέντη να παραλάβει τα μηχανήματα από τον Ασπρόπυργο. Μάλιστα σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες είχαν κλείσει και συμφωνία με αγοραστές στην Κρήτη και φαίνεται ότι θα έβγαζαν καλά λεφτά, αφού οι φορτωτές αξίζουν περισσότερα από 80.000 ευρώ.

Πάντως δεν φαίνεται με τα μέχρι τώρα στοιχεία ότι οι εμπλεκόμενες μεταφορικές εταιρείες γνώριζαν πως φορτώνουν στα φορτηγά τους κλεμμένα μηχανήματα. Οπως μάθαμε, συνεργάστηκαν με τους Καλαματιανούς αστυνομικούς της Ασφάλειας, οι οποίοι έψαξαν και αξιοποίησαν από την πρώτη ώρα κάθε στοιχείο που θα βοηθούσε ώστε να εντοπίσουν γρήγορα τα ακριβά μηχανήματα, πριν τα πουλήσουν οι δράστες.

Θυμίζουμε ότι τους δύο φορτωτές του Μεσσήνιου εργολάβου, ο οποίος αντικαθιστά τους σωλήνες ύδρευσης στην Καλαμάτα, έκλεψαν κοντά στη συμβολή των οδών Αρτέμιδος και Λεΐκων, ψηλά στο ποτάμι, όπου τα στάθμευσε το συνεργείο τελειώνοντας τη δουλειά του. Κι αυτή δεν ήτανε η πρώτη φορά που μηχανήματα βαρέος τύπου μπήκαν στο στόχαστρο επιτήδειων στην Καλαμάτα. Σύμφωνα με καταγγελία άλλου εργολάβου, στις αρχές του περασμένου μήνα του έκλεψαν ένα μηχάνημα που στάθμευε στην Αρτέμιδος, απ' όπου σήκωσαν και τους δύο φορτωτές. Επίσης στα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου ένας 38χρονος επιχείρησε να φορτώσει έναν φορτωτή και έναν εκσκαφέα από νεοανεγειρόμενη οικοδομή στην Παραλία της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, πάλι χρησιμοποιώντας μια μεταφορική εταιρεία, αλλά... ατύχησε.

Ν.Κ.