Σάββατο, 07 Νοεμβρίου 2015 12:25

Σύλληψη οδηγού για τους κλεμμένους φορτωτές 

Γράφτηκε από την
Σύλληψη οδηγού για τους κλεμμένους φορτωτές 

Ο 43χρονος οδηγός του φορτηγού που μετέφερε τους δύο κλεμμένους φορτωτές από την Καλαμάτα στον Ασπρόπυργο συνελήφθη για την κλοπή τους.

Οι έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας στρέφονται προς δύο τουλάχιστον ακόμα άτομα - ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι λίγες μέρες πριν κλαπούν τα μηχανήματα, μια άλλη μεταφορική εταιρεία προσπάθησε να τα πάρει από την οδό Αρτέμιδος στο ποτάμι, αλλά δεν τα κατάφερε. 

Οπως γράψαμε στο χθεσινό φύλλο της "Ε", οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλαμάτας την επομένη της κλοπής εντόπισαν τους δύο φορτωτές σε μεταφορική εταιρεία στο Ρέντη, πριν μπουν στο πλοίο για να τους παραλάβουν οι... νέοι ιδιοκτήτες τους στην Κρήτη. Ο συλληφθείς είναι συνέταιρος σε ένα γραφείο μεταφορών με έδρα τον Ασπρόπυργο και προσήχθη την περασμένη Τετάρτη στο Τμήμα Ασφαλείας Περάματος όπου κατοικεί, καθώς η Ασφάλεια Καλαμάτας είχε βρει τα στοιχεία του φορτηγού με το οποίο ταξίδεψαν τα κλεμμένα μηχανήματα κι έτσι κατέληξε και στον 43χρονο. 

Οπως προκύπτει μέχρι τώρα, ο 43χρονος συλληφθείς από το Πέραμα έκλεισε τη συμφωνία τηλεφωνικά με τον υποτιθέμενο εργολάβο για να κατέβει στην Καλαμάτα, να φορτώσει τα μηχανήματα και να τα μεταφέρει σε μια μάντρα αυτοκινήτων στον Ασπρόπυργο, για ένα αντίτιμο κάπου 400 ευρώ. Μάλιστα, όπως μάθαμε, παραλίγο η συμφωνία να μην ολοκληρωθεί, γιατί για να κατέβει ο οδηγός ζητούσε προκαταβολή την οποία τελικά και πήρε. 

Ο ψευτοεργολάβος δεν εμφανίστηκε ο ίδιος, αλλά τον έστειλε σε ένα κατάστημα στον Ασπρόπυργο για να παραλάβει μια προκαταβολή 50 ευρώ. Γυρίζοντας φορτωμένος από την Καλαμάτα, ο οδηγός του φορτηγού πήγε τα μηχανήματα εκεί όπου είχαν συνεννοηθεί αλλά δεν βρήκε κανέναν. Οταν κάποιος παρουσιάστηκε και του έδωσε άλλα 150 ευρώ, πείστηκε πως δεν θα χάσει τα λεφτά του και ξεφόρτωσε τα μηχανήματα - με τη συμφωνία ότι την επομένη θα τον εξοφλούσαν. Οι επιτήδειοι όμως φρόντισαν μέσω άλλης μεταφορικής εταιρείας με έδρα το Ρέντη να μεταφέρουν τα μηχανήματα για να τα φορτώσουν στο πλοίο για την Κρήτη, και ο 43χρονος διαπίστωσε την επομένη πως και οι φορτωτές έκαναν φτερά κι ο ίδιος δεν θα έπαιρνε άλλα χρήματα. 

Να σημειωθεί ότι για τον συγκεκριμένο έχει διαταχθεί από τις εισαγγελικές αρχές προκαταρκτική έρευνα, ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστο αριθμό συνεργών του. Τα κλεμμένα μηχανήματα επιστράφηκαν στον ιδιοκτήτη τους, ενώ η έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας συνεχίζεται για τη σύλληψη και των άλλων εμπλεκόμενων στην υπόθεση.

Ν.Κ.


NEWSLETTER