Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2015 19:36

Κόρινθος: Σύλληψη 51χρονου για παράνομη κατοχή όπλων και αρχαίων αντικειμένων

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Κόρινθος: Σύλληψη 51χρονου για παράνομη κατοχή όπλων και αρχαίων αντικειμένων

Για παράνομη οπλοκατοχή και αρχαία αντικείμενα συνελήφθη σε χωριό της Κορίνθου, από αστυνομικούς της ασφάλειας, 51χρονος.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση των νομοθεσιών για τα όπλα και για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς και για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Επίσης, η σχηματισθείσα δικογραφία περιλαμβάνει ακόμη έναν 52χρονο που κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα και για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας πραγματοποίησαν έρευνες στο σπίτι του 51χρονου και σε ποιμνιοστάσιο ιδιοκτησίας του, βρήκαν συνολικά και κατάσχεσαν ένα πήλινο αγγείο, πιθανώς μεσαιωνικών χρόνων, μία πήλινη κωνική αγνύθα αρχαίων χρόνων, ένα μαχαιροπέλεκυ από στεατίτη προϊστορικών χρόνων, τμήμα πήλινης σίμης κλασσικής ή ελληνιστικής εποχής και θραύσματα πώματος πήλινου αγγείου κλασσικών ή ελληνιστικών χρόνων.

Επίσης, 18 κυνηγετικά όπλα, για τα εννέα εκ των οποίων είχε δηλωθεί η κλοπή τους, ένα όπλο παλαιού τύπου «καριοφίλι», δύο πιστόλια, από τα οποία το ένα REPLICA, οκτακόσια τριάντα τρία φυσίγγια διάφορων τύπων και διαμετρημάτων, έξι κάνες, ένας σουγιάς και πλήθος από κάλυκες και αντικείμενα που σχετίζονται με την κατασκευή αυτοσχέδιων φυσιγγίων.

Όπως προέκυψε, τα έντεκα από τα ανωτέρω κατασχεθέντα κυνηγετικά όπλα, τα είχε προμηθευτεί ο 51χρονος από τον 52χρονο, ενώ όλα τα παραπάνω αρχαία αντικείμενα, αφού επιδείχθηκαν σε αρχαιολόγο, κρίθηκαν ότι εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις της νομοθεσίας «για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς» και παραδόθηκαν στην αρμόδια αρχαιολογική υπηρεσία.

Ο 51χρονος θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Κορίνθου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER