Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2015 14:34

Να παραμείνουν οι Γαργαλιάνοι λέει ο Αξιοτόπουλος 

Γράφτηκε από τον
Να παραμείνουν οι Γαργαλιάνοι λέει ο Αξιοτόπουλος 

Να παραμείνουν το Αστυνομικό Τμήμα Γαργαλιάνων και το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, προτείνει ο πρόεδρος της Ενωσης Αξιωματικών ΕΛΑΣ Περιφέρειας Πελοποννήσου Ηλίας Αξιοτόπουλος.

Αναφερόμενος στην πρόταση αναδιοργάνωσης των αστυνομικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου που παρουσιάστηκε προχθές στην Τρίπολη, ο κ. Αξιοτόπουλος επεσήμανε: 

«Είμαστε υπέρ της αναδιοργάνωσης. Επρεπε να έχει γίνει, έχει καθυστερήσει. Πρέπει να υλοποιηθεί με προϋποθέσεις, με σωστά κριτήρια, πληθυσμιακά κι εγκληματικότητας και να ορίζει πώς θα γίνει η μετακίνηση του προσωπικού από ένα τμήμα που κλείνει.

Είμαστε αντίθετοι με την πρόταση που αφορά την Τριφυλία, λόγω της μεγάλης εδαφικής αρμοδιότητας που θα έχει το ένα τμήμα. Δε θα είναι δυνατόν να αστυνομευτεί πλήρως όλη η περιοχή.

Και προτείνουμε να παραμείνει το Αστυνομικό Τμήμα Γαργαλιάνων ή σε διαφορετική περίπτωση να συγκροτηθεί Τμήμα Ασφαλείας στην Κυπαρισσία που θα υπάγεται στην Υποδιεύθυνση.

Επίσης, πρέπει να παραμείνει και το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών (αυτόνομο), γιατί η Μεσσηνία είναι ο μεγαλύτερος νομός πληθυσμιακά στην Περιφέρεια κι έτσι επιτυγχάνεται η σωστή καταπολέμηση των ναρκωτικών.

Ακόμα, πρέπει οι υπηρεσίες να ενισχυθούν με προσωπικό και το προσωπικό να εξοπλιστεί με όλα τα μέσα.

Κατά τα άλλα, η πρόταση του Αρχηγείου κινείται στη σωστή κατεύθυνση.

Γ.Σ.


NEWSLETTER