Τρίτη, 01 Δεκεμβρίου 2015 12:46

4 τσιγγάνοι "εφοριακοί" εξαπατούσαν ηλικιωμένους σε Καλαμάτα, Κάμπο και Πύργο

Γράφτηκε από την
4 τσιγγάνοι "εφοριακοί" εξαπατούσαν ηλικιωμένους σε Καλαμάτα, Κάμπο και Πύργο

Τέσσερις τσιγγάνοι από το Ζεφύρι και το Αιγάλεω, δύο άνδρες και δύο γυναίκες, το... 'παιζαν εφοριακοί και εξαπατούσαν γέροντες στην Καλαμάτα, τον Κάμπο και τον Πύργο Τριφυλίας. Συνολικά εξιχνιάστηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Γαργαλιάνων 8 περιπτώσεις απάτης και αποπειρών απάτης σε βάρος ηλικιωμένων -οι 6 στην Καλαμάτα, μία στον Κάμπο Αβίας και μία στον Πύργο.

Για τις υποθέσεις αυτές κατηγορούνται 4 τσιγγάνοι, δύο άνδρες ηλικίας 30 και 51 ετών και δύο γυναίκες ηλικίας 22 και 38 ετών. Οι 4 απατεώνες φαίνεται ότι είναι συνεργοί των 2 αδελφών τσιγγάνων από τον Πειραιά και της ομόφυλής τους από το Ζεφύρι, οι οποίοι πήγαν να ξεγελάσουν στις 13 Νοεμβρίου μια ηλικιωμένη στον Πύργο Τριφυλίας, αλλά έπεσαν πάνω στην κόρη της και οι τρεις συνελήφθησαν λίγο αργότερα στους Γαργαλιάνους. Και εκείνοι “ντύνονταν” εφοριακοί και ξεγελούσαν ηλικιωμένους στην Καλαμάτα και την Τριφυλία για να τους πάρουν λεφτά, και οι αστυνομικές αρχές πιστεύουν ότι και οι 7 είναι μέλη της ίδιας ευρύτερης ομάδας, που όμως δρούσαν με άλλη σύνθεση κάθε φορά, διαφορετικές μέρες και σε διαφορετικά σημεία. 

Ειδικότερα, ως προς τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη της συμμορίας εξαπατούσαν ηλικιωμένα κυρίως άτομα κι αφού πρώτα επέλεγαν προσεκτικά τους «στόχους» τους. Οι απατεώνες έλεγαν ψέματα ότι κάποιο συγγενικό πρόσωπο, η κόρη ή ο γιος του ηλικιωμένου, οφείλει στην Εφορία και τους έπαιρναν χρήματα ή ακόμα και χρυσαφικά. Οπως εξακριβώθηκε από την αστυνομική έρευνα, οι 4 τσιγγάνοι κατά το χρονικό διάστημα από τις 6 Αυγούστου έως και τις 20 Οκτωβρίου είχαν εξαπατήσει 5 ηλικιωμένους ημεδαπούς, ενώ είχαν αποπειραθεί να εξαπατήσουν ακόμη 3 άτομα. Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αποσπάσει χρήματα και κόσμημα, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τα 4.800 ευρώ, σύμφωνα με τους παθόντες.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση συμμορίας και απάτη, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστο αριθμό συνεργών τους.  

Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, για την ταυτοποίηση των συνεργών τους, καθώς και για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων. 


NEWSLETTER