Δευτέρα, 07 Δεκεμβρίου 2015 09:03

Δεκάδες τρομο-τηλεφωνήματα το Σαββατοκύριακο για χρήματα: Προσοχή κυκλοφορούν απατεώνες

Γράφτηκε από την

Διαστάσεις άνευ προηγουμένου φαίνεται πως παίρνει η δράση συμμορίας απατεώνων στην Καλαμάτα, που βάζει στο στόχαστρο ηλικιωμένους από τους οποίους επιχειρεί να αποσπάσει αρκετές χιλιάδες ευρώ, τρομοκρατώντας τους τηλεφωνικά πως το παιδί τους έχει τραυματιστεί σοβαρά και χρειάζεται άμεσα επέμβαση.

Μέχρι χθες και μέσα σε λίγες ώρες, πάνω από 20-30 περιπτώσεις απόπειρας απάτης είχαν γίνει γνωστές στην Αστυνομία, ενώ το θέμα αποτελούσε την κύρια συζήτηση σε κάθε γειτονιά, αφού οι περισσότεροι είχαν κι έναν γνωστό που δέχτηκε ανάλογο τηλεφώνημα από απατεώνα.

Σε άλλες μάλιστα περιπτώσεις οι απατεώνες λένε στα υποψήφια θύματά τους πως το παιδί τους έχει εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα και κρατείται στην Αστυνομία, ισχυριζόμενοι πως χρειάζονται αρκετά χρήματα για να απαλλαγεί των κατηγοριών. Πάντως, απορίας άξιο είναι το πώς εντοπίζουν τα θύματά τους και ο τρόπος με τον οποίο αντλούν πληροφορίες. Και αυτό γιατί όπως πληροφορηθήκαμε, φάνηκε από κάποιες επικοινωνίες που είχαν πως γνωρίζουν συγκεκριμένα πρόσωπα και πράγματα σε αρκετές περιπτώσεις, αναφορικά με τα μέλη οικογενειών.

Σε κάθε περίπτωση ειδικά οι ηλικιωμένοι αλλά και κάθε πολίτης θα πρέπει να είναι υποψιασμένοι και να μην πείθονται από τους επιτήδειους που στοχεύουν να αποσπάσουν ακόμα και 8.000 - 10.000 ευρώ σε κάθε περίπτωση. Μέχρι στιγμής φαίνεται πως η πλειοψηφία δεν πείθεται από τους απατεώνες, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που τρομοκρατημένοι κάλεσαν τους συγγενείς τους ή έσπευσαν ακόμα και στο Νοσοκομείο για να βεβαιωθούν για την κατάσταση της υγείας των συγγενικών τους προσώπων. Επίσης, θεωρείται δεδομένο πως δεν έχει καταγγελθεί στην Αστυνομία το σύνολο των περιπτώσεων απόπειρας εξαπάτησης, οι οποίες ενδεχομένως να ανέρχονται σε αρκετές δεκάδες τόσο στην πόλη όσο κι ευρύτερα στο νομό, ενώ δεν αποκλείεται ακόμα και να έχει πέσει κάποιος συμπολίτης μας στα... δίχτυα των απατεώνων.

Να τονιστεί πως για κάθε ανάλογη περίπτωση θα πρέπει να ενημερώνεται η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, που έχει αναλάβει τη διερεύνηση των υποθέσεων, ενώ να θυμίσουμε πως πρόσφατα η Αστυνομία με ανακοίνωσή της κάλεσε το σύνολο των πολτών να μην πείθονται από τους ισχυρισμούς αγνώστων και να μην δίνουν χρήματα, εάν οι ίδιοι δεν έχουν διαπιστώσει πως πρόκειται για αληθινό περιστατικό.

Μαζικές απόπειρες εξαπάτησης σημειώθηκαν πρόσφατα και σε άλλες περιοχές της Πελοποννήσου και όσο και αν έχουν εξιχνιαστεί κάποιες υποθέσεις, δεν αποκλείεται η δράση των επιτήδειων να συνεχιστεί, με σκοπό να αρπάξουν όσα περισσότερα χρήματα μπορούν από… τηλεφωνικές αρπαχτές με θύματα ηλικιωμένους.