Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2015 13:32

Βαριά πρόστιμα σε επιχειρήσεις της Αργολίδας για 42 ανασφάλιστους εργαζόμενους

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Βαριά πρόστιμα σε επιχειρήσεις της Αργολίδας για 42 ανασφάλιστους εργαζόμενους

Η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και τη συνδρομή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αργολίδας, πραγματοποίησε την Τρίτη, ελέγχους σε 5 εταιρείες στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας, για την εφαρμογή της φορολογικής και ασφαλιστικής - εργατικής νομοθεσίας.

Πιο αναλυτικά, ως προς τα αποτελέσματα των ελέγχων διαπιστώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις της ασφαλιστικής και εργατικής νομοθεσίας: 

Σε μία από τις εταιρείες, διαπιστώθηκε η απασχόληση 38 ανασφάλιστων εργαζομένων, ενώ συνελήφθη 67χρονη ημεδαπή για παράβαση της νομοθεσίας για τα ιδιωτικά γραφεία ευρέσεως εργασίας. Όπως προέκυψε, η εταιρεία απασχολούσε εργαζομένους, τους οποίους εντόπιζε η 67χρονη, μεταφέροντας τους με λεωφορείο από την ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας και Αργολίδας, έναντι αμοιβής στην εταιρεία για ωρομίσθια εργασία.

Στους υπόλοιπους ελέγχους, διαπιστώθηκε απασχόληση 4 ανασφάλιστων εργαζομένων, ενώ από το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας βεβαιώθηκαν παραβάσεις σχετικές με το ωράριο και τις ημέρες εργασίας, καθώς και την ασφάλεια των εργαζομένων.

Στο πλαίσιο των ελέγχων, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αργολίδας, βεβαιώθηκαν 12 τροχονομικές παραβάσεις σε φορτηγά αυτοκίνητα, που εισέρχονταν και εξερχόταν στις εταιρείες.

Από τις εταιρείες λήφθηκαν φορολογικά στοιχεία προκειμένου να διενεργηθεί πλήρης φορολογικός έλεγχος, ενώ από το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας θα επιβληθούν τα σχετικά πρόστιμα. 

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με απόφαση του Υπουργού Εργασίας, προβλέπεται διοικητική κύρωση ύψους 10.549,44 ευρώ ανά αδήλωτο εργαζόμενο ηλικίας άνω των 25 ετών, ενώ  ανά αδήλωτο εργαζόμενο ηλικίας κάτω των 25 ετών προβλέπεται διοικητική κύρωση ύψους 9.197,10 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER